Spansk politi afslører kokain for milliarder i kølecontainer

Spansk politi har fundet og beslaglagt 9,5 tons kokain i kølecontainer på havnen i Algeciras. Det er den største beslaglæggelse af kokain i landet nogensinde, oplyser de spanske myndigheder.

Foto: Spansk politi

En kriminel organisation med “stor logistisk kapacitet”, der opererer gennem et bananselskab i Ecuador, står bag forsøget på indsmugling af 9,5 tons kokain skjult i en kølecontainer, der blev beslaglagt i havnen i Algeciras, siger det nationale spanske politi.

Beslaglæggelsen af den enorme mængde kokain fra en container er blot det seneste eksempel på, hvordan kriminelle netværk bruger de store containerskibe og havneterminaler til smugling af narko.

Senest afslørede hollandsk politi et forsøg på indsmugling af otte tons kokain, der også kom fra Ecuador. Kokainen blev fundet skjult mellem bananer i en Maersk-container på havnen i Rotterdam i juli måned. Det var den største narkosag i Holland nogensinde.

I Algeciras var de 9,5 tons kokain også skjult i kasser med bananer. Og kasserne var mærket med 30 forskellige logoer, som politiet mener, repræsenterer de forskellige grupper, der skulle have modtaget og fordelt kokainen i Europa.

"Den kriminelle organisation - ansvarlig for forsyningen af ​​kokain til de mest magtfulde netværk i Europa - havde et omfattende forretningsnetværk til fragt af containere fra Ecuador til Spanien," sagde politiet efter beslaglæggelsen, ifølge TradeWinds.

Ikke alene var den unavngivne kriminelle organisation afhængig af et sofistikeret logistiknetværk, der kunne flytte 40 containere med bananer om måneden, den fungerede også gennem et firma i den ecuadorianske havn Machala, der er involveret i den internationale bananhandel, fortæller de spanske myndigheder i en udtalelse.

Narko-fangsten blev annonceret fredag og var resultatet af en fælles operation - døbt Operation Nano - mellem det nationale spanske politi og landets told- og skattemyndighed. Og det er den største kokain-fangst nogensinde i Spanien

Den særlige operation blev iværksat, da myndighederne fik færten af et kriminelt narkonetværk, der forbinder Ecuador med de spanske havne i Vigo og Algeciras.

Told- og skattemyndigheden oplyser, at der er blevet holdt øje med femten forskellige containere med Spanien som destination i august, inden inspektionen, der førte til den enorme kokain-fangst.

“Denne operation har været et hidtil uset hårdt slag mod en af de vigtigste kriminelle organisationer i verden, der står for distributionen af kokain til de vigtigste kriminelle netværk i Europa,” lyder det i en udtalelses fra det spanske politi.

De spanske myndigheder oplyser ikke, hvilket containerskib, der transporterede kølecontaineren med kokain fra Ecuador til Algeciras.

I den hollandske sag var det et Maersk-skib, der stod for transporten.

Om de to sager hænger sammen, er der foreløbig ingen oplysninger om.

-emte

 

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Hempel åbner ny fabrik i Kina

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

Copyright 2023