Skift pizza og lasagne ud med fisk
Hvis man har lyst til klassikere som frikadeller eller pizza, betyder det ikke, at fisk ikke kan komme på borden. En ny kampagne kommer med gode forslag til hvordan man kan bytte oksekød ud med fisk i sin hverdagsmad.
Fiskebranchen har udført en undersøgelse med interessante resultater. Blandt andet viser den, at familier i København spiser fisk næsten dobbelt så ofte fisk som nordjyske familier.
Derudover påviser den,
at jo ældre man bliver, jo oftere spiser man fisk. En kedelig tendens går dog på, at Fødevarestyrelsens anbefalinger om at spise 200-300 gram fisk om ugen ofte ignoreres.
“Kun 13 procent af danskerne overvejer fisk, når de køber ind til aftensmaden, og kun 16 procent spiser fisk to gange om ugen, hvorimod 88 procent eksempelvis spiser oksekød to gange om ugen. Til trods for, at fisken er så sund og velsmagende en råvare, er den altså ikke top of mind hos danskerne, og det vil vi ændre”, siger Niels Wichmann, formand for Fiskebranchen i følge Food Supply.
Kampagnen inspirerer forbrugeren til at de klassiske livretter som lasagne, burger og frikadeller snildt kan laves med fisk.
“Det handler om at fange danskernes opmærksomhed, når de står i indkøbssituationen og fortælle dem, at de kan bruge fisk i stedet for kød i deres kendte hverdagsretter”, siger Lone Marie Eriksen, projektkoordinator i Fiskebranchen.
Kampagnen “Prøv med fisk" er støttet af både EU og Fødevareministeriet.
Kilde: Food Supply