Skal - skal ikke - tage turen omkring Afrika

De store rederier overvejer i øjeblikket, om de tror på en forholdsvis hurtig fjernelse af gigant-skibet, der siden tirsdag morgen har stået på tværs og blokeret al trafik gennem Suez-kanalen, eller om det tager så lang tid, at det giver mening af sende skibene på den meget længere tur syd om Afrika.

Foto: Suez myndigheden..

Det er en afgørelse, der involverer millioner af dollars i ekstra omkostninger, men også kan reducere de forsinkelser, der uvilkårligt er konsekvensen af grundstødningen. Og det kan tage "flere uger" at trække Ever Given fri, siger eksperter.

De to asiatiske rederier, HMM og Evergreen Marine er allerede begyndt at sende skibe nedenom, mens europæiske aktører - herunder Maersk - fortsat overvejer situationen.

Det danske rederi har sammen med Hapag-Lloyd og CMA CGM bekræftet, at 16 af deres skibe sidder fast i køerne nord og syd for Suez-kanalen.

For Maersk drejer det sig om ni containerskibe og to partner-ejede skibe. Det 11.000 teu store Gunde Maersk, Maersk Saigon på 8.400 teu og Maersk Esmaraldas på 13.213 teu sidder klemt inde i konvojen, mens otte andre skibe enten venter eller er på vej tilbage til en ankerplads.

“Mens den forventede ankomsttid for de berørte skibe bringes i fare, så længe bjærgningsindsatsen fortsætter, afhænger påvirkningen af den globale forsyningskæde som konsekvens af skibets blokering af Suez-kanalen af, hvor længe ruten fortsat ikke kan passeres,” siger en talspersonen for Maersk til TradeWinds.

“Vi følger arbejdet med at trække skibet fri tæt og vil gøre vores yderste for at minimere forsinkelserne så godt, vi kan,” siger talspersonen og tilføjer, at turen rundt om Afrika er en af de muligheder, der overvejes.

Også Hapag-Lloyd, CMA CGM og MSC følger situationen tæt.

Mens CMA CGM siger, at tiden endnu ikke er inde til at lægge kursen om for skibene på ruten mellem Asien og Europa, overvejer Hapag-Lloyd at gøre det, mens MSC advarer om “potentielle ændringer i sejlplanerne”.

Kilde: TradeWinds.

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle