Skæv konkurrence mellem EU’s havne

Margrethe Vestager, der i dag er til høring i Europa-Parlamentet som kommissærkandidat, opfordres som ny konkurrencekommissær til at se på rammerne for fair konkurrence mellem Europas havne. Der er nemlig et problem med fortolkningen af reglerne for statsstøtte til havnene, som varierer meget fra land til land.

Foto: Jakob Carlsen.

”Danske Havne opfordrer Danmarks nye kommissær til at se på konkurrencen blandt EU’s havne. Eller rettere at skabe fair konkurrence mellem havnene”, siger Gitte Lillelund Bech, direktør for Danske Havne, og tilføjer:

”Det er en offentlig hemmelighed, at fortolkningen af statsstøtteregler i forhold til havne varierer fra medlemsland til medlemsland. Derfor har Europa-Kommissionen ikke haft held med at udvikle fælles retningslinjer”.

De manglende retningslinjer for statsstøtte til havne har gjort, at flere lande og regioner har udtænkt statsstøtteordninger, der skævvrider konkurrencen. Nogle lande støtter projekter, som ikke kan støttes i andre lande. Eller der er projekter, der kan støttes af EU, men ikke nationalt. Forskellene har en direkte indvirkning på den pris, der betales af havnens brugere. Derfor er der behov for at få set på den skævvredne konkurrence.

Kilde: Danske Havne

Artikler

10.06.2023|Maritimedanmark.dk

Vejle Erhvervshavn vil være CO2 neutral i 2029

10.06.2023|Maritimedanmark.dk

Bornholmslinjen forudser rekordbesøg på årets Folkemøde

10.06.2023|Maritimedanmark.dk

Bornholmslinjen forudser rekordbesøg på årets Folkemøde

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

Copyright 2023