SEAS-NVE køber havmøllepark af E.ON

SEAS-NVE, Danmarks største andelsejede energiselskab, køber en 80 procent aktieandel i havmølleparken Rødsand 2 af E.ON. Handlen værdisætter havmølleparken til 3,5 milliarder kroner og SEAS-NVE betaler 2,8 milliarder kroner for 80 procent af aktierne i Rødsand 2.

”Det er en historisk handel for SEAS-NVE. Rødsand 2 er et meget synligt bevis på SEAS-NVE’s rolle i den grønne omstilling, samtidig med at det er en god forretning, der vil give afkast mange år ud i fremtiden. Vi vil fremover sammen med E.ON drive Rødsand 2 som en fælles, fornuftig forretning”, siger administrerende direktør Jesper Hjulmand, SEAS-NVE.

SEAS-NVE underskrev i går en købsaftale med E.ON om overdragelse af en af Danmarks største havmølleparker, Rødsand 2. Transaktionen har en værdi af 2,8 milliarder kroner, og gennemføres som en aktiehandel, hvor SEAS-NVE køber 80 procent af aktierne og E.ON beholder 20 procent af aktierne i Rødsand 2. E.ON skal fortsat servicere og vedligeholde havmølleparken.

Transaktionen skal godkendes af Energistyrelsen og EU konkurrencemyndighederne. Handlen forventes endeligt afsluttet omkring årsskiftet. Det fortsættende selskab bag Rødsand 2 aktiviteterne bliver integreret som datterselskab i SEAS-NVE koncernen.

Rødsand 2 er en af Danmarks største havmølleparker. E.ON påbegyndte byggeriet i foråret 2009, og havmølleparken gik i drift i august 2010. Rødsand 2 ligger syd for Lolland, og SEAS-NVE deltog i 2009 i udførelsen af landføringsanlægget, der sikrer, at den producerede el problemfrit føres ind i elnettet i Østdanmark.

”Vi er meget tilfredse med at have indgået en aftale med SEAS-NVE, der er Danmarks største andelsejede energiselskab, og som nu har opnået en ejerandel i et verdensklasse aktiv indenfor vedvarende energi i deres eget forsyningsområde”, siger Klaus Schäfer, der er finansdirektør i E.ON.

Rødsand 2 ligger mellem Lolland og den tyske ø Femern, og er en af de største havmølleparker i Danmark. Med en kapacitet på 207 MW leverer vindmøllerne årligt ren, vedvarende energi svarende til forbruget i 200.000 danske husstande.

Kilde: SEAS-NVE

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

14.03.2024Maritimedanmark.dk

TotalEnergies er få dage fra at genåbne Tyra II

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle