Rønne: Del af havnekaj sunket i havet

Medarbejderne på Rønne Havn spærrede øjnene op, da de mødte på arbejde fredag morgen. Et stykke af den gamle krydstogtkaj i den sydlige del af havnen er sunket i havet. De krydstogtskibe der skulle have brugt den beskadigede kaj, flyttes nu til andre dele af havnen.

Arkivfoto.

Ifølge TV2/Bornholm kunne medarbejderne på overvågningskameraerne se, at et 100 m2 stort havneareal forsvinder på få sekunder.

”Det skete ganske pludseligt. Vi havde ikke nogen anløb, vi havde stille vejr, og vi havde ikke nogen belastning på kajen, men vi kan se, at det hele bare skred ud på ganske få sekunder”, siger Jørn Nygaard, driftschef ved Rønne Havn, til TV-stationen.

Havnen havde fredag dykkere i vandet der kunne konstatere, at de pæle der dannede fronten af kajanlægget var knækket på syv meters dybde.

”Den store forklaring har vi ikke endnu. Vores dykker har lavet en optagelse, som vi selvfølgelig skal gennemgå, og så har vi et surveyfirma, der kommer og laver undersøgelser udenfor bassinet”, siger Jørn Nygaard.

Først når havnen har det fulde overblik over skaderne, vil man være klar med et bud på, hvad reparationen kommer til at koste.

Rønne Havn forventer over 100 anløb af krydstogtskibe i år.

Kild: TV2/Bornholm

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023