Rekordmange søger uddannelse på SIMAC

Rekordmange unge har valgt at ansøge de maritime uddannelser på SIMAC i Svendborg i 2021. Det står klart, efter at antallet af ansøgere via Den Koordinerede Tilmelding (KOT) med studiestart i august er gjort op.

De senere år har der været en meget flot stigning i antallet af unge, der vælger at tage en maritim uddannelse som skibsfører, maskinmester eller skibsofficer, og den tendens ser ud til at fortsætte i år.

”Vi har som branche i flere år gjort rigtig meget for at udbrede kendskabet til de mange muligheder, der er med en maritim uddannelse. Ved at stå sammen med blandt andet Danske Rederier og World Careers har vi kunnet nå langt ud med vores budskab. Det har nu i flere år båret frugt. Det Blå Danmark har brug for veluddannet arbejdskraft, og det kan vi hjælpe med at levere, så derfor ser vi selvfølgelig meget positivt på stigningen”, siger Jan Askholm, Studierektor på SIMAC.

Det endelige antal nye studerende på SIMAC i 2021 kan først opgøres ved studiestart, da de unge, der har søgt via KOT, først skal acceptere studiepladsen.

”Vi har netop tilbudt plads til 189 ansøgere på SIMACs uddannelser. Oveni dette kommer vores rekordoptag i januar, hvor vi optog hele 184 nye studerende. Vi noterer os dermed godt nok et lille fald i antal ansøgere via KOT, men alt tyder på, at rigtig mange unge simpelthen valgte at starte allerede i januar, da vi hos os netop tilbyder den mulighed”, siger Jan Askholm.

SIMAC kan dermed notere sig en samlet stigning på (indtil videre) ca. 20 % for det samlede optag i 2021 sammenlignet med 2020, som ellers også var et rekordår.

”Vi er meget glade for den store stigning i antal studerende, som vi lige nu ser ud til at få endnu engang. Der er brug for dem! Så vi ser derfor også frem til at tage dialogen op med erhvervet om sikring af et tilstrækkeligt antal praktikpladser. Oveni kommer så efteroptaget, hvor vi historisk set plejer at modtage flere ansøgninger. Vi har heldigvis plads til dem alle på SIMAC, men vi glæder os selvfølgelig meget til, at vores nye bygning på Svendborg Havn står færdig i 2023”, siger Jan Askholm.

Kilde: SIMAC

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

08.04.2024Maritimedanmark.dk

Brofag på 150 tons fjernet i weekenden

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle