Praktikpladsgaranti til ingeniørstuderende

Danske Maritime og MARTEC har indgået en aftale om praktikpladsgarant for de studerende, der til sommer starter på skibsingeniør-uddannelsen, Maritime and Polytechnic University College, på MARTEC i Frederikshavn

Foto: Danske Maritime.

Bag initiativet står Danske Maritime, den maritime industris brancheorganisation, som både har arbejdet vedholdende på at få uddannelsen etableret, og hvis medlemsvirksomheder nu har valgt at forpligte sig på forskud for at bidrage til, at flere unge får lyst til at vælge lige netop en maritim ingeniøruddannelse.

”Helt overordnet er den danske maritime industri med vores værfter, udstyrsproducenter, skibsdesignere og serviceleverandører med til at trække hele den globale skibsfart i en grønnere retning. Det er en kæmpestor og virkelig spændende opgave, hvor vi de næste mange år får brug for langt flere dygtige skibsingeniører, når vi kæmper for at komme først med de bedste løsninger på verdensmarkedet”, siger Jenny Braat, adm. direktør hos Danske Maritime.

MARTECs direktør Pia Ankerstjerne ser frem til samarbejdet:

”Det er meget usædvanligt, at en industri går ud og garanterer praktikpladser, og jeg tror, at dette vil påvirke optaget på den nye uddannelse positivt. Det er superstærkt, at de unge allerede inden uddannelsens start ved, at uanset hvor de kommer fra i landet, og hvor de måtte ønske at komme i praktik, så står der en plads klar til dem i erhvervet”, siger Pia Ankerstjerne.

”Samtidig ved vi jo, at de unge efter endt uddannelse kan regne med at få tilbudt arbejde med det samme, så alt i alt har vi rigtig gode forudsætninger for, at den nye skibsingeniøruddannelse bliver en succes”.

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen, valgt for Socialdemokratiet i Nordjylland, har fulgt den maritime branche tæt gennem mange år.

”Stor ros til Danske Maritime og deres medlemsvirksomheder for på den her facon at hjælpe den nye og vigtige maritime ingeniøruddannelse godt på vej. Vi har som samfund brug for, at mange flere unge får øje på, hvor spændende de tekniske uddannelser er, og jeg synes, den maritime industri gør det helt rigtige ved at åbne porten på vid gab og byde indenfor. Jeg håber, at mange unge vil søge ind på den nye uddannelse”, siger Bjarne Laustsen.

-mauh

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023