Port of Aalborg indgår aftale med Eimskip

Det islandske rederi Eimskip har indgået en havneaftale med Port of Aalborg, der vil koble Aalborg på Eimskips sejladssystem. Aftalen giver både importører og eksportører mulighed for at fragte hele, dry-containerlæs såvel som reefercontainere via Aalborg havn.

Foto: Eimskip.

Den nye service tilbydes som følge af en såkaldt VSA med Royal Arctic Line, der blev påbegyndt i sidste kvartal 2020. Aalborg anløbes ugentligt som en af havnene i skibenes 3-ugers sejlruteplan mellem Nuuk, Reykjavik, Reydafjordur, Thorshavn, Aarhus, Aalborg, Helsingborg, Aarhus, Thorshavn, Reykjavik og Nuuk. Aalborg havn accepteres også for alle andre havne, der betjenes af Eimskip, baseret på omladning via en Eimskips terminal.

Den nye aftale baner vejen for endnu stærkere forbindelser til Nordatlanten med ugentlige forbindelser for virksomheder i nordlige og vestlige dele af Danmark. Den nye aftale styrker hele containertrafikken til og fra Aalborg, hvilket kommer virksomheder i hele regionen til gode.

”Vi har haft et tæt samarbejde med Eimskip gennem lang tid, og vi er meget tilfredse med, at vi nu tager næste skridt og intensiverer samarbejdet til fordel for vores fælles kunder. At Aalborg nu bliver en del af rederiets containernetværk er en klar styrkelse af vores samlede containerydelser i Aalborg. Det giver nye muligheder for de nord- og vestjyske virksomheder, der nu får en opkobling tættere på dem selv. Det optimerer deres transport betydeligt i forhold til økonomien, og aftalen med Eimskip vil således også spare miljøet og vejene for lastbilstransporter, hvilket kommer alle til gode”, siger Rasmus Munk Kolind, der er commerciel manager for container og jernbane hos Port of Aalborg.

Den nye rute er en såkaldt FCL-forbindelse (Full Container Load), hvor Eimskip tilbyder transport af hele containere for kunderne. Ifølge Rasmus Munk Kolind vil den nye mulighed særligt være relevant for den nordjyske fødevareindustri, hvor mange virksomheder har stærke handelsforbindelser med måde Island og Færøerne, mens kunder med dry-containere også vil opleve fordele ved aftalen.

Hos Eimskip har man set et stort potentiale i at servicere virksomheder i den nordlige og vestlige del af Danmark via Aalborg:

”Vi har i lang tid kigget på muligheden for at være til stede og koble Aalborg på Eimskips sejladssystem, og vi er ikke i tvivl om, at denne aftale vil være til gavn for det lokale erhvervsliv, Port of Aalborg og os selv. Desuden giver aftalen os nye forretningsmuligheder på tværs af havne på kontinentet såvel som på Island, Grønland og Færøerne”, siger Jesper Sandahl, Managing Director hos Eimskip Denmark A/S.

Udover Eimskip opererer Royal Arctic Line og Unifeeder også med forbindelser til og fra Aalborg

Aftalen er gyldig, så længe VSA’en (Vessel Sharing Agreement) mellem Royal Arctic Line og Eimskip anløber Aalborg.

Kilde: Port of Aalborg

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aarhus Havn tilbyder nu opladning til lastbiler

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn vil løfte mere

02.04.2024Maritimedanmark.dk

Hong Kong havn sejlet agterud af konkurrenter

31.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security - Det sikre og trygge valg.

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn i dybere krise end antaget

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle