Port of Aalborg fastholder omsætning

På trods af at Port of Aalborg sidste sommer måtte vinke farvel til Grønlandstrafikken efter næsten 50 år, lykkedes det havne at komme ud af 2022 med en næsten uændret omsætning på 239,5 millioner kroner mod 239,2 millioner kroner året før. Bundlinjen viste 66,6 millioner kroner.

Foto: Port of Aalborg.

”2022 var på mange måder et ekstraordinært år både i verden og hos os. Selvom vi selvfølgelig kan mærke det, når et så stort og langvarigt kundeforhold forsvinder, viser regnskabet, at vores forretningsmodel er robust som følge af vores strategiske udvikling over de seneste 10-15 år, hvor vi blandt andet har investeret massivt i vores erhvervspark og multimodale logistikfaciliter”, siger Lasse Frimand Jensen, bestyrelsesformand i Port of Aalborg.

Grønlandsaktiviteternes farvel har skabt mulighed for en ny start for containertrafikken ind og ud af Nordjylland. Port of Aalborg har per 1. januar 2023 overtaget driften af Østhavnens containerterminal, der har faste ugentlige anløb fra Unifeeder. Og koncernen har sat alle sejl ind på at tiltrække flere store containerrederier til Aalborg.

”Efter knap 50 år, hvor containerterminalen først og fremmest har været drevet på Grønlandstransportens præmisser som følge af forsyningspligten, er fokus nu først og fremmest på de nordjyske virksomheder og speditørernes interesser. Vi tror på, at vi sammen med erhvervslivet, gode samarbejdspartnere samt gennem smarte og innovative løsninger og investeringer kan skabe grobund for ny containervækst i Aalborg”, siger Kristian Thulesen Dahl, CEO i Port of Aalborg.

I 2022 er der færdiggjort byggeri på 16.000 kvm, ligesom koncernen har erhvervet en industribygning på 10.000 kvm. Port of Aalborg kunne i 2022 desuden indvie en kajforlængelse på hele 100 meter. Og udviklingen fortsætter i 2023:

”Vi forsætter med at videreudvikle vores faciliteter, så vi kan skabe de bedst mulige rammer for erhvervslivet. Der er generelt rigtig god fremdrift i vores nyeste udstykning Ankeret, hvor vi i år færdiggør tre betydelige byggeprojekter på i alt 25.000 kvm., og vi er desuden i dialog med flere virksomheder om mulighederne for at etablere sig hos os”, siger Kristian Thulesen Dahl.

Havnen deltager aktuelt i en række projekter inden for power-to-x og CO2-fangst og underskrev i 2022 en hensigtserklæring med European Energy om etableringen af et nyt power-to-x-anlæg på havnen, der efter planen skal producere op mod 75.000 tons e-metanol om året.

-mauh

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023