Piratangreb blusser op i ly af Houthi-angreb

Der er siden november i fjor registreret mere end 20 forsøg på kapring af skibe ud for Somalias kyst, hvor piraterne udnytter, at verdenssamfundets opmærksomhed samler sig om Houthiernes angreb på den civile skibsfart.

Den Indiske Flåde kom den 16. marts MV Rouen til undsætning i Det Indiske Ocean. Skibet var blevet angrebet af somaliske pirater.. Foto: Den Indiske Flåde

Senest er det gået ud over mandskabet på det bangladeshisk-ejede bulkfartøj Abdullah, der blev kapret af godt et dusin somaliske pirater i det Indiske Ocean.

Ingen hjælp nåede frem i tide.

Og  en uges tid senere ligger skibet for anker ud for Somalias kyst som det seneste offer for en genopblussen af pirateri, som internationale flåder troede, de havde under kontrol.

Mere end 20 forsøg på at kapring siden november har øget priserne på forsikringsdækning og udgifterne til væbnede sikkerhedsvagter for de rederier, der i forvejen er i risiko for at blive ramt af Houthi-militsens drone- og missilangreb i Det Røde hav og de nærliggende farvande.

To somaliske bandemedlemmer har fortalt Reuters, at de udnytter den distrahering, som Houthi-angrebene flere hundrede sømil mod nord giver, for at vendte tilbage til det pirateri, som nærmest har ligget i dvale i et årti.

Selvom truslen fra piratangreb ikke er lige så alvorlig nu som i perioden 2008-2014, er regionale embedsmænd og branchekilder bekymrede for, at problemet kan eskalere.

"Hvis vi ikke stopper det, mens det stadig er i sin vorden, kan det blive det samme som tidligere," sagde den somaliske præsident Hassan Sheikh Mohamud til Reuters sidste måned.

Da det stod værst til i 2011 foretog de somaliske pirater 237 angreb og holdt hundredevis af gidsler. Piraternes aktiviteter kostede det år verdensøkonomien omkring 7 mia. dollars - inklusiv hundredevis af milioner i løsepenge, estimerede overvågningsgruppen Oceans Beyond Piracy, skriver gCaptain.

-emte

Relateret indhold

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle