Nyt maritimt samarbejde søsat

Et nyt maritimt samarbejde har set dagens lys i Nordsjælland. Copenhagen North - Nordsjællands Maritime Klynge kalder parterne sig. Samarbejdet består af havnene i Hundested, Gilleleje og Helsingør samt Halsnæs, Helsingør og Gribskov Kommune i samarbejde med erhvervsnetværk.

”Vi skal skabe job og vækst. De tre havne har hver sin kompetence og samarbejder mere end de konkurrerer. Ved at samarbejde kan nye ideer opstå, og de kan byde på opgaver sammen, blandt andet i EU-regi”, siger Steen Sabinsky, direktør for Europas Maritime Udviklingscenter(EMUC), som udvikler regionale klynger og deltager i projektet til sn.dk.

I Hundested har en række virksomheder på havnen, Hundested Erhverv og erhvervsnetværket F5 Halsnæs arbejdet på et projekt om et maritimt servicecenter. Efter dialog med EMUC opstod ideen om et større samarbejde på tværs af regionen. Målet med samarbejdet er, at der på tværs af regionen skabes 100 nye jobs og ti nye maritime virksomheder i løbet af fem år.

Steen Sabinsky mener, at omkring 75 maritime virksomheder i de tre Nordøstsjællandske kommuner kan få nytte af klyngesamarbejdet. Et aktivt maritimt miljø kan samtidig være med til at tiltrække flere.

Kilde: sn.dk

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023