Ny viden om håndhævelsen af svovlkravene

Blandt droner, satellitter og sniffere mødes danske rederier, myndigheder og teknologiproducenter tirsdag til en snak om, hvordan skibsfartens udledningskrav skal håndhæves fra næste år. Dagens program er fyldt med ekspertoplæg, virksomhedserfaringer og fremvisning af produkter.

Arkiv: Snifferdrone.

”Svovlkravene er omkostningstunge for erhvervet både at omlægge til og overholde, så derfor er det vigtigt at reglerne håndhæves, så vi sikrer, at alle i branchen opererer under de samme vilkår. Vi skal eliminere en hver form for gevinst ved at overtræde reglerne”, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning hos Danske Rederier.

På dagens konference vil der blandt andet være oplæg fra Miljø- og Fødevareministeriet og Søfartsstyrelsen, som fortæller om, hvad myndighederne kan og vil gøre for at håndhæve de nye svovlregler. Der vil også være fremvisning af droner og sniffere, som kan bruges til at tjekke, hvor meget svovl et skib udleder.

Derudover vil en række virksomheder præsentere teknologiske løsninger, mens senior regulatory affairs manager hos Mærsk, Jesper Fanø, deler sin viden om juraen på åbent hav som forudsætning for at håndhæve reglerne.

”For at man kan eliminere den økonomiske gevinst ved snyd på åbent hav, er det vigtigt, at relevante myndigheder har en fælles forståelse for et juridisk udgangspunkt, der muliggør effektiv håndhævelse på åbent hav. Det er heldigvis lykkedes”, siger senior regulatory affairs manager hos Mærsk, Jesper Fanø.

Det er op til de enkelte lande at håndhæve de nye svovlregler, som er blevet vedtaget i FN´s internationale søfartsorganisation, IMO.

”IMO har nemlig hidtil ikke sat standarder for håndhævelse. Omvendt har man heller aldrig udrullet en så omkostningstung regulering for skibsfarten. Derfor er det vigtigt, at enhver tvivl om juridisk manøvrerum ryddes af vejen”, siger Maria Skipper Schwenn.

Kilde: Danske Rederier

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle