Ny muslingefestival i København
Februar er ofte grå, kedelig og kold. Det er fristende bare at putte sig ind under dynen foran fjernsynet og gå i hi indtil solen titter frem igen. Men det er der slet ingen grund til, siger arrangør af Blåt Guld
Madkonceptbureauet Konvers har fra en række aktører, med interesse i maritime råvarer og gastroturisme, fået til opgave at sætte fokus på blåmuslingen. Det sker via en ny muslingefestival i København - Blåt Guld - der løber af stablen her i februar.
”I vintermånederne sker der meget lidt på vores marker, mens havet bugner af de mest fantastiske råvarer. Derfor er oplagt at kigge mod havet netop nu”, siger Joachim Hjerl fra Konvers.
”Blåmuslingen er en af vintersæsonens vilde, sunde og delikate gaver fra det kolde hav. Der er masser af blåmuslinger, og de er flotte og kødfulde selv midt i den kolde vinter”, siger Hjerl.
Han opfordrer derfor alle vinterplagede danskere til at opsøge de mange gastronomiske tilbud hos restauranter og fiskehandlere og komme ud ad døren og nyde, smage og opleve.
Blåt Guld blev skudt i gang i sidste weekend, hvor Københavns madmekka, Torvehallerne, gik blåmuslinge-bonanza.
Måneden fortsætter med gastronomiske sejlture i havnen hver lørdag eftermiddag, hvor ikke mindre end 6 forskellige restauranter hen over 4 timer serverer deres egne signaturretter med blåmuslinger. Det blå guld bliver på disse Gastro Criuses friteret, dampet, ovnbagt og brugt som nøgleingrediens i både en frikassé og en risotto.
Joachim Hjerl forklarer om udvalget af retter:
”For os har det været afgørende at fortælle forbrugerne, at blåmuslinger langt fra er ensbetydende med en portion suppe med fritter og mayo – uanset hvor lækker den måtte være. Eller den klassiske ret moules mariniere, for den sags skyld. Blåmuslingen er en fantastisk råvare, som kan bruges på mange forskellige måder, og jeg håber, at vi med Blåt Guld får givet danskerne ny inspiration”.
Læs hele artiklen om Blåt Guld i det seneste nummer af Fiskerbladet herunder :
Læs flere fiskerinyheder - klik HER