Norden opjusterer forventningerne

Høje tankspotrater og et godt resultat i Tanker Operator i 2. kvartal betyder, at Norden opjusterer forventningerne til rederiets justerede resultat for 2020 med 10 mio. dollar. Og 1. kvartal blev det bedste siden 2015.

Rederiet Norden startede 2020 stærkt med et justeret perioderesultat på 29 mio. dollar - eller godt fire gange bedre end samme kvartal i fjor. Resultatet blev opnået gennem overskud i alle tre forretningsenheder.

“På trods af de udfordrende omstændigheder opnåede NORDEN et justeret resultat på 29 mio. dollar - det bedste resultat for første kvartal siden 2015. Dry Operator viste styrken af sin forretningsmodel og leverede en solid præstation i et svagt marked. Den nyetablerede Tanker Operator fik en meget positiv start på året som følge af god positionering i et stærk marked. Alle tre forretningsenheder leverede et overskud i kvartalet, og NORDEN opjusterer forventningerne til 2020 til USD 30-80 mio.,” udtaler CEO Jan Rindbo i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Hidtil har Norden forventet et overskud på 30-70 mio. dollar og opjusteringen ledsages da også af en bemærkning om, at forventningerne er forbundet med “en stor grad af usikkerhed” som følge af uvisheden omkring Covid-19 og genåbningen af de forskellige økonomier.

De tre forretningsenheder, Asset Management, Dry Operator og Tanker Operator bidrog med henholdsvis 7 mio. dollar,

4 mio. dollar og 18 mio. dollar til det periodens resultat på 29 mio. dollar.

Norden peger på et generelt svagere markedsgrundlag som følge af Covid-19 nedlukninger. På tørlast ser rederiet et meget svagt spotmarked med Supramax- og Panamax-rater 16-18 pct. lavere end i 1. kvartal 2019, mens Tanker Operator har nydt godt af en kraftig stigning i raterne på grund af efterspørgsel på flydende olielagre og på den baggrund har fået en “meget positiv start på året som følge af god positionering i et stærkt marked”.

På Asset Management fik rederiet fordel af en høj afdækning i Tørlast og øget eksponering i tankmarkedet, mens scrubber-værdierne faldt som følge af et mindre prisspænd mellem brændstoftyperne, skriver rederiet.

Kilde: Norden

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle