Nedtur besværliggør salg af Maersk Drilling
Maersk Gruppens beslutning om at skille sig af med Maersk Drilling, der er en del af Energi divisionen kan blive vanskelig, forudser eksperter overfor Børsen. Det skyldes den fortsatte krise i industrien.
Overalt i verden ligger borerigge uvirksomme hen på grund af den voldsomme nedgang i efterforsknings- og udvindingsaktiviteten på markedet. Det har også ramt Maersk Drilling, der i øjeblikket har oplagt 11 ud af selskabets 24 borerigge. Og det pressede marked vil gøre det svært for Maersk Gruppen af finde en køber til Maersk Drilling.
“Det kommer nok til at tage længere tid at finde en løsning for Drilling, end det gør for Maersk Oil. Vi tror, det er en af de dele, som det bliver sværest at sælge, og det tager tid. Om det ender med en børsnotering, et salg eller en fusion, er svært at gisne om på nuværende tidspunkt. Meget vil også afhænge af, hvor meget gæld man lægger i Drilling; uden gæld vil selskabet nok se mere attraktivt ud,” siger analytiker ved ABG Sundal Collier til Børsen.
At markedet er på vej i bedring må det nyetablerede norske selskab Bor Drilling dog have en stærk tro på. Selskabet, der har tilligere topfolk fra norske Seadrill i spidsen, meddelte i marts, at de vil opkøbe 15 borerigge fra Transocean i en handel til en værdi af 1,4 mia. dollar.
I Maersk Drilling Norge kan direktør Jacob Korsgaard glæde sig over, at Maersk Drillings nyeste rig, Maersk Invincible, der blev leveret fra Daewoo Shipbuilding i Sydkorea i januar, er hyret på en fem-årig kontrakt med Aker BP, hvor den skal i arbejde på det norske Valhal-felt.
Redaktionen