MHI Vestas udskifter topledelse og formand

MHIi Vestas foretager fra 1. april 2018 en større ændring af ledelsen. Ændringerne sker på grund af en fælles aftale om, at CEO og vice- CEO samt bestyrelsesformand skal udskiftes hvert fjerde år. Philippe Kavafyan bliver ny CEO og Lars Bondo Krogsgaardny vicedirektør.

”Mitsubishi Heavy Industries (MHI) og Vestas Wind Systems (Vestas) er glade for at udnævne Philippe Kavafyan til administrerende direktør (CEO) og Lars Bondo Krogsgaard til direktør for MHI Vestas Offshore Wind. Udnævnelserne træder i kraft den 1. april 2018 og foretages i overensstemmelse med joint venture-aftalen princippet om at ændre sit lederskab hvert fjerde år”, skriver MHI Vestas i en pressemeddelelse.

Philippe Kavafyan har mere end 25 års erfaring inden for energi- og teknologibranchen og 12 år i vindsektoren, her iblandt jobs hos i Electricité de France, GE og Areva. Philippe har gennem de sidste seks år arbejdet med havmølleudbud i Frankrig, de første kommercielle projekter i Tyskland og været bestyrelsesformand for Adwen Offshore.

Lars Bondo Krogsgaard har også stor ledelseserfaring fra DONG Energy (nu Ørsted) og Siemens Wind Power. I 2010 tiltrådte han i Nordex som Chief Sales Officer og blev forfremmet til adm. direktør. Han der øgede selskabets rentabilitet, samtidig med at det udvidede sin globale tilstedeværelse.

Udnævnelsen af en ny administrerende direktør er i overensstemmelse med betingelserne i den oprindelige Joint Venture aftale mellem MHI og Vestas, der fastsætter, at der efter fire år skal ske en ændring i selskabets ledelse og bestyrelse. Vilkårene i aftalen betyder, at MHI nu udnævner koncernchefen, og Vestas udpeger vicedirektøren. Derudover siger vilkårene at Vestas nu udpeger bestyrelsesformanden.

Vestas har udnævnt sin administrerende direktør, Anders Runevad, til bestyrelsesformand, mens MHI har udnævnt sin vicedirektør og Chief Technology Officer samt nuværende bestyrelsesformand for MHI Vestas Offshore, Michisuke Nayama, som næstformand for bestyrelsen fra 1. april.

Kilde: MHI Vestas

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

18.04.2024Maritimedanmark.dk

ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle