Maritime uddannelser akkrediteret
Det seneste års tid er de maritime professionsbacheloruddannelser blevet nærstuderet - og den afsluttende vurdering er langt overvejende positiv. En enkelt uddannelse har dog måtte nøjes med en betinget positiv akkreditering.
De uddannelsesudbud, der er blevet positivt akkrediteret, er maskinmesteruddannelsen på Københavns Maskin- og Elinstallatørskole, Århus Maskinmesterskole, Fredericia Maskinmesterskole og Martec i Frederikshavn.
De uddannelsesudbud, der har fået en betinget positiv akkreditering, er uddannelsen til maskinmester, juniorofficer og skibsofficer på SIMAC i Svendborg.
"Overordnet set er det flot, at de maritime uddannelser har fået en positiv eller betinget positiv akkreditering", siger uddannelseschef i Søfartsstyrelsen, Sune Rahn. Og Sune tilføjer "Akkrediteringsresultatet vil indgå som en naturlig del af kvalitetsarbejdet på uddannelsesstederne".
En positiv akkreditering betyder, at udbuddenes kvalitet og relevans kan sidestilles med andre professionsbacheloruddannelser under fx Undervisningsministeriet. Udbuddene er blevet vurderet ud fra 17 kriterier om fx relationen til erhvervet og professionen, læringsudbyttet på uddannelsen, underviserkompetencerne, kvaliteten af praktikken samt indholdet og tilrettelæggelsen af uddannelsen.
En betinget positiv akkreditering betyder, at uddannelsesinstitutionen har ét år til at opfylde de ikke opfyldte kriterier. Dette arbejde vil blive fulgt op af Søfartsstyrelsens tilsyn. Herefter vil der blive foretaget en ny akkrediteringsvurdering.
Der er mere information om akkrediteringen af de maritime professionsbacheloruddannelser på Danmarks Evalueringsinstituts hjemmeside.
Kilde: Søfartsstyrelsen