Manglende redningsbåde skaber utryghed

De nordjyske fiskere står i øjeblikket uden den sædvanlige hjælp fra redningsbåde, hvis det skulle gå galt - og det skaber utryghed i både Skagen og Hirtshals. Begge redningsbåde er taget ud af drift og på værft, skriver TV 2 Nord.

Foto: Hirtshals Redningsstation..

Værftsopholdet betyder, at der ikke er nogle redningsbåde tilgængelige nord for Limfjorden ud mod Skagerrak.

“Det stiller os væsentligt dårligere. Man ville jo heller ikke placere ambulancer så langt væk. Det er simpelthen dårligt planlagt,” siger Claus Hjørne Pedersen, der er formand for fiskeriforeningen i Strandby samt Kreds Nord i Danmarks Fiskeriforening. 

Redningsbåden i Hirtshals blev taget ud af drift den 8. marts, mens redningsbåden i Skagen har været ude af drift og på værft siden november.

Det er to dage siden, at båden i Hirtshals blev taget ud. I november blev redningsbåden i Skagen taget ud af drift og sendt på værft.

I begge tilfælde er der tale om ældre redningsbåde, og der er derfor udfordringer med at få de nødvendige reservedele.

Det er blot et par uger siden, at en af redningsbådene var i aktion i forbindelse med et forlis i Skagerrak. Nu er der ingen hjælp at hente.

“Det er forfærdeligt at ligge søvnløs og tænkte på, at ingen kan redde kolleger i nød, hvis uheldet er ude,” siger Niels Kr. Nilsen, der er lokalformand i Hirtshals.

Socialdemokratiets forsvarsordfører, Simon Kollerup, kalder situationen “uholdbar” og vil tage problemet op med forsvarsministeren.

Kilde: TV 2 Nord.

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023