Maersk Line underskud på 2,1 mia. kr.

Maersk Line fik i 1. halvår et underskud på 2,1 milliarder kroner, mod et overskud på 1,7 milliarder krober i 1. halvår 2011. I 2. kvartal fik Maersk Line et overskud på 1,3 milliarder kroner, mod et underskud på 0,6 milliarder krober i 2. kvartal 2011.

Maersk Lines omsætning steg fra 64,7 milliarder kroner i 1. halvår 2011 til 78,2 milliarder kroner i 1. halvår 2012.

Maersk Line forventer nu et beskedent positivt resultat for hele 2012 baseret på højere gennemsnitlige fragtrater i andet halvår. Global efterspørgsel på søfragt af containere forventes at stige med 4% i 2012, men med fald i containermængder ind til Europa.

Maersk Lines resultat var i 2. kvartal positivt påvirket af en stigning i den samlede fragtmængde og højere fragtrater, men negativt påvirket af højere brændstofpriser.

Efterspørgslen på containertransport steg i 2. kvartal med 4% i forhold til andet kvartal 2011. Faldet i mængder til Europa i første kvartal 2012 accelererede imidlertid i andet kvartal.

Maersk Line fastholdt sin markedsandel fra fjerde kvartal 2011 i andet kvartal 2012. De transporterede mængder steg med 11% til 2,2 mio. FFE i forhold til andet kvartal 2011. Mængderne steg med 16% på Asien – Europa ruterne. Mængderne på de østgående ruter steg med 26% og på de vestgående med 12%.

Den gennemsnitlige fragtrate var 4% højere end i andet kvartal 2011 og 14% højere end i første kvartal 2012.

Brændstofprisen i 2. kvartal var 10% højere, og de samlede brændstofomkostninger steg med 13% til USD 1,9 mia. i forhold til samme periode i 2011. Enhedsomkostninger eksklusive brændstofomkostninger faldt med 2%, hovedsageligt på grund af bedre udnyttelse af kapaciteten.

Der blev i 2. kvartal leveret syv nye skibe med en kombineret kapacitet på 35.700 TEU fra værfterne i løbet af andet kvartal. Flåden består nu af 267 ejede skibe og 373 chartrede skibe med en samlet kapacitet på 2,7 mio. TEU (2,4 mio. TEU).

Gruppen ejer endvidere fem og har chartret ni multi purpose skibe. Maersk Line forventer at få leveret fem containerskibe (31.200 TEU) inden udgangen af 2012. Der blev ikke bestilt nye skibe i kvartalet.

Kilde: A.P. Møller - Mærsk

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle