Maersk Alabama sag på vej mod mægling

Den retssag som 11 ud af de 20 tidligere besætningsmedlemmer om bord på Maersk Alabama har anlagt imod rederiet, i kølvandet på kapringen af skibet i 2009, er blevet udsat med henvisning til, at sagen er på vej mod mægling.

Det var oprindelig planen at retssagen skulle være gået i gang mandag, men rettens embedsmænd siger til nyhedsbureauet AP, at retssagen er på vej til mægling og at retssagen derfor er udsat indtil videre.

Besætningen begrunder deres krav med, at kaptajn Richard Phillips udsatte besætningen for livsfare, ved at trodse advarsler og passere Somalia i en afstand på kun 250 sømil, mod anbefalet 600 sømil.

Kapringen endte i første omgang med, at besætningen generobrede kontrollen med skibet og tog en pirat til fange, mens piraterne tog flere besætningsmedlemmer som gidsler.

Skibets kaptajn Richard Phillips, der lige som resten af besætningen er amerikanere, fik i en byttehandel frigivet gidslerne mod selv at blive gidsel, hvorefter piraterne valgte at forlade skibet i en redningsbåd medbringende kaptajnen.

Inden da var det dog lykkedes piraterne, at få frigivet den tilfangetagne pirat ved at snyde besætningen i endnu en byttehandel.

Fire dage senere, efter at Maersk Alabama for længst havde forladt positionen og var blevet erstattet af det amerikanske krigsskib USS Bainbridge, lykkedes det amerikanske skarpskytter at dræbe tre af fire pirater, mens en fjerde pirat - Abduwali Muse - befandt sig om bord på krigsskibet for at forhandle.

Abduwali Muse er efterfølgende blevet idømt 33 års fængsel for kapringen af Maersk Alabama og endnu et skib.

Kaptajn Richard Phillips blev efter kapringen amerikansk folkehelt og bl.a. modtaget af præsidenten i Det Hvide Hus. Phillips har skrevet en bog om sine oplevelser, hvor han tegner et andet billede af sine handlinger, end det der nu danner baggrund for sagsanlægget.

Kravet fra besætningsmedlemmerne er rettet mod såvel Maersk Line Limited som det selskab der havde chartret skibet, Waterman Steamship.

Maersk Line Limited og Waterman Steamship afviser kravene.

Kilde: The Republic

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle