Maersk åbner ny fragtrute fra Billund

A.P. Møller - Mærsks nye fragtflyselskab, Maersk Air Cargo, gennemfører mandag sin første flyvning med luftfragt mellem Billund og Hangzhou i Kina. Der er planlagt tre ugentlige afgange på ruten, der supplerer en allerede eksisterende rute mellem USA og Sydkorea.

“Med introduktionen af vores nye service mellem Europa og Kina, har vi taget endnu et spring mod at levere ægte integreret logistik”, siger Michel Pozas Lucic, Global Head of Air i A.P. Møller - Mærsk.

Der vil være tre ugentlige flyvninger med Boeing 767-300 fragtfly, der for nylig er blevet købt til Maersk Air Cargo. Alle Europa-Kina-flyvninger vil blive drevet af Maersks interne fragtflyselskab.

Mærsks luftfragthub i Billund Lufthavn rummer et fuldt udstyret, 4000 m² import- og 13.000 m² eksportanlæg. Separate områder til kølerum, farligt gods, scanning og ULD-håndtering.

Ud over operationen i Billund lufthavn driver Maersk Air Cargo via fragtflyselskabet Amerijet International ruteflyvninger mellem Greenville-Spartanburg, South Carolina og Incheoni Sydkorea.

-mauh

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023