Lave oliepriser godt for containerrederier

Containerraterne kommer til at falde lidt i 2015 i forhold til 2014, men rederierne får lov til at beholde en del af fordelen ved de lavere brændstofpriser. Det vurderer Sydbank i den seneste udgave af bankens ShippingNyt.

”Fragtraterne ligger på samme niveau som i februar sidste år, hvilket er godt nyt for containerrederierne. Det kraftige brændstofprisfald støtter indtjeningsniveauerne tilstrækkeligt til, at rederierne formentlig ikke bliver tvunget ud i store oplægninger. Fragtraterne falder lidt i 2015 i forhold til 2014”, skiver Sydbank.

På tørlastmarkedet ser det til gengæld fortsat sort ud.

”Rædslerne fortsætter for tørlastrederierne med rekordlave fragtrater i februar. Vores forventning om bedre rateniveauer i år end i 2014 ser nu optimistisk ud. Fragtratetrenden i de næste måneder bliver opad men kraften dog formentlig kun moderat. Ordrebogen på nye skibe i tørlast er stadig ikke kritisk, men fortsætter import-/eksportbegrænsningerne i Asien, vil det udskyde en væsentlig bedring i markedsbalancen yderligere”, skriver banken.

Om produkttank hedder det :

”Raterne har været lavere i februar end i januar, men faldende er vendt til stigninger mod slutningen af måneden. Fragtraterne i 2015 bliver på noget bedre niveauer end i 2014, og det bør medføre en stabil til let positiv udvikling i skibspriserne”, skriver Sydbank.

Kilde: Sydbank

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023