Lauritzen underskud på 145 mio. kroner

J. Lauritzen kom ud af 1. kvartal med et nettounderskud på 25, 4 millioner dollar – svarende til 145 millioner kroner, mod et overskud på 1,6 millioner dollar i samme kvartal sidste år.

“Den globale økonomiske og politiske usikkerhed og de vanskelige forretningsbetingelser for international skibsfart, der karakteriserede hele 2012, fortsatte ind i første kvartal 2013. EBITDA for første kvartal 2013 var på niveau med vore forventninger og lavere end i første kvartal 2012, men bedre end i fjerde kvartal 2012”, siger adm. direktør Jan Kastrup-Nielsen.

”Vi fastholder vore forventninger til EBITDA for hele året på USD 60-80 mio. på trods af de fortsat udfordrende forretningsmæssige vilkår for søtransport, navnlig i segmentet for tørlastskibe”, siger Jan Kastrup-Nielsen.

Driftsresultatet (EBITDA) udgjorde 9,4 millioner dollar i første kvartal 2013 mod 37,9 millioner dollar i første kvartal 2012, hvori indgik engangsindtægter for forlig og driftsresultat for hotel- og servicefartøjet Dan Swift.

Lauritzen Bulkers

EBITDA var USD (10,4) mio. mod USD 6,9 mio. i 2012, og resultat af primær drift var USD (20,3) mio. mod USD (4,9) mio. i 2012. Nedgangen skyldes primært de vanskelige markedsforhold og betalinger modtaget i første kvartal 2012 i forbindelse med forlig. EBITDA var i den lavere ende af forventningerne.

Det samlede antal skibsdage var 10.648, en stigning på 7% sammenlignet med 9.998 i første kvartal 2012.

Lauritzen Kosan EBITDA var USD 8,7 mio. mod USD 13,9 mio. i 2012 og resultat af primær drift var USD 2,0 mio. mod USD 7,1 mio. i 2012. Nedgangen skyldes vanskelige markedsforhold, navnlig i Europa, og faldende afskibninger ud af Mellemøsten, primært som følge af fortsættelsen af sanktionerne mod Iran. EBITDA var på niveau med forventningerne.

Det samlede antal skibsdage var 3.891 mod 3.857 i første kvartal 2012.

Lauritzen Tankers EBITDA var USD 6,5 mio. mod USD 3,9 mio. i 2012 og resultat af primær drift var USD 4,2 mio. mod USD 2,0 mio. i 2012. Fremgangen skyldes hovedsageligt forbedring af spotmarkedet. EBITDA var bedre end forventet.

Antallet af skibsdage var 1.150 mod 1.180 i første kvartal 2012.

Lauritzen Offshore EBITDA var USD 6,8 mio. mod USD 15,0 mio. i 2012 og resultat af primær drift var USD 3,8 mio. mod USD 9,5 mio. i 2012. Resultatet var på niveau med forventningerne og afspejler, at JL’s aktiviteter inden for hotel- og servicefartøjer den 1. juli 2012 blev solgt til det delejede Axis Offshore Pte. Ltd. EBITDA var på niveau med forventningerne.

Joint ventures JL’s andel af resultatet i joint ventures udgjorde USD (2,4) mio. mod USD 2,0 mio. i første kvartal 2012. Det negative resultat skyldes tab i joint ventures i relation til tørlastaktiviteterne, til dels som følge af salg af aktiver.

Forventninger til 2013 Rederiet fastholden sin tidligere udmeldte forventninger om et EBITDA for hele året i størrelsesordenen USD 60-80 mio. på trods af den globale økonomiske og politiske usikkerhed og de fortsat vanskelige markedsforhold i tørlastsegmentet.

Nettoresultatet for hele 2013 forventes at forblive utilfredsstillende med et forventet tab på USD (75-100) mio. Som følge af JL’s fortsatte bestræbelser på at tilpasse tonnageporteføljen kan yderligere salg af tonnage have en negativ indvirkning på resultatet for 2013, men samtidig forbedre JL’s likviditet.

Pr. 1. april var 58% af de resterende skibsdage i 2013 åbne. Fragtrateændringer af åbne skibsdage på USD 1.000 om dagen vil påvirke årets resultat før skat med ca. USD 15 mio.

Et af Lauritzen Kosan’s fuldtrykskibe, bygget i 1998, blev solgt i slutningen af april 2013. Endvidere blev JL’s ejerandel af et MR produkttankskib solgt i starten af maj 2013. De to transaktioner vil samlet medføre et mindre regnskabsmæssigt tab på 2,1 millioner dollar, men have en positiv likviditetseffekt på 11 millioner dollar.

Kilde: J. Lauritzen

Relateret indhold

03.03.2024Maritimedanmark.dk

Norsk ordre på verdens første batteridrevne rorofærger til autonom drift

02.03.2024Maritimedanmark.dk

Øboere skal selv gøre forsøg på at løse færge-strid

29.02.2024Maritimedanmark.dk

CMA CGM genoptager Røde Hav-transit - i begrænset omfang

29.02.2024Maritimedanmark.dk

Norden bestiller fire nye tørlastskibe

29.02.2024Maritimedanmark.dk

Esvagt indleder havvindmølle-samarbejde i Sydkorea

28.02.2024Maritimedanmark.dk

Ærøfærgerne har ansat midlertidig transportdirektør

28.02.2024Maritimedanmark.dk

Tysk fregat besvarede Houthi-angreb

28.02.2024Maritimedanmark.dk

Øresundsfærge første til at få farligt skum skiftet

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Marine Superintendent - Rohde Nielsen

Are you a Master Mariner working ashore – or interested in transitioning to a shore-based career? Do you want to join a dynamic and growing specialized Danish shipowner?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EUC Nord

Underviser til maritim uddannelse

Vil du hjælpe med at uddanne unge og voksne til en af de mest spændende brancher i Danmark – så har vi jobbet til dig lige her!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

19.03.2024

MARPRO Search & Selection

Marine Superintendent - Rohde Nielsen

Are you a Master Mariner working ashore – or interested in transitioning to a shore-based career? Do you want to join a dynamic and growing specialized Danish shipowner? On behalf of Rohde Nielsen, MARPRO is looking for a Marine Superintendent to the office in Grenå.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Samsø Rederi

Maskinchef til HSC LILLEØRE

Du er enten - Maskinist med sønæringsbevis som Maskinchef, eller Maskinmester med sønæringsbevis af 1’grad

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

30.03.2024

DFDS

Befaren Skibsassistent

Vi søger løbende medarbejder til vores flåde, som består af passager- og ro-ro fragtskibe, der primært er beskæftiget i Nordeuropæisk fart.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DFDS

Skibselektriker

Ohøj! Vil du være en vigtig del af den kritiske infrastruktur, der ad vandvejen betjener kunder og samfund i og uden for Europa? Er du på udkig efter et udfordrende job til søs, hvor du vil spille en vigtig rolle på et højt specialiseret team? Så søg jobbet som Skibselektriker.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MarineShaft A/S

MarineShaft søger Key Account Manager

MarineShaft er en mellemstor virksomhed med ca. 85 ansatte. Vi er specialiseret i reparation af ror og propellerudstyr. Vi betjener kunder verden over og leverer tekniske hastereparationsløsninger af høj kvalitet til den maritime branche.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Rohde Nielsen

Maskinistlærling ved Rohde Nielsen

Er du passioneret omkring maskiner, har du hænderne skruet godt på, og drømmer du om en spændende karriere til søs? Så er det dig, vi leder efter som vores næste maskinistlærling hos Rohde Nielsen!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MAERSK TRAINING

Maritime Instructor (Master Mariner)

Maersk Training, a global leading learning provider to the maritime, oil & gas and wind industry, is expanding our offerings and growing our business within the maritime and energy industry. Thus, we are looking for an ambitious and dynamic Master Mariner or Dual Officer to join our team in Svendborg, as instructor in the maritime department. We are looking for a person with frontline operational experience on vessels and the potential, ability and skills to pass on experience, knowledge and competence.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Dry Cargo Operator

On behalf of MUR Shipping, MARPRO is looking for a dry cargo operator to deliver operational support for a market leading shipping company owning, controlling, and chartering a fleet of more than 140 vessels transporting minerals, metals, agricultural products, and construction materials worldwide.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
Marstal Navigationsskole
Kursus
Polar Course - Basic

Dette 3-dages kursus henvender sig til alle officerer, som er en del af vagtholdet på broen i skibe, der sejler i polare og isfyldte områder. Kurset opfylder kravene i IMO’s Polarkode og STCW V/4.

Dato

04.03.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

Marstal Navigationsskole
Kursus
Polar Course - Basic & Advanced

Dette 5-dages kursus henvender sig til alle skibsførere, overstyrmænd og andre officerer, som er en del af vagtholdet på broen i skibe, der sejler i polare og isfyldte områder. Kurset opfylder kravene i IMO’s Polarkode og STCW V/4.

Dato

04.03.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

Marstal Navigationsskole
Kursus
Polar Course - Advanced

Dette 3-dages kursus henvender sig til alle skibsførere, overstyrmænd og andre officerer, som er en del af vagtholdet på broen i skibe, der sejler i polare og isfyldte områder, og som allerede er i besiddelse af et bevis for grundlæggende tjeneste i skibe omfattet af polarkoden (basic training). Kurset opfylder kravene i IMO’s Polarkode og STCW V/4.

Dato

06.03.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

Marstal Navigationsskole
Kursus
Transport af farligt gods i tørlastskibe og færger

Dette kursus henvender sig til alle personer som står for lastning, losning, håndtering af farligt gods i emballeret form, kurset henvender sig ligeledes til Operatører, som har med farligt gods i emballeret form at gøre.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

Marstal Navigationsskole
Kursus
Advanced course for olietankskibe

Dette kursus henvender sig til kaptajner, maskinchefer, overstyrmænd, 1. mestre samt officerer med direkte ansvar for lastning, losning, håndtering af lasten, tankrensning samt øvrige lastrelaterede operationer. Dette kursus henvender sig desuden til superintendents og operatører af tankskibe (olie)

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

Marstal Navigationsskole
Kursus
Brandslukning i elbiler på færger (Kursus og Workshop)

Marstal Navigationsskole og Færgesekretariatet arrangerer i samarbejde en kursusdag med nyeste viden om brand i elbiler, demonstration af udstyr og workshop om indsats mod elbilbrande i færger.

Dato

14.03.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal