Lauritzen Fonden giver million til ny fond

Lauritzen Fonden har besluttet at skyde en en million kroner ind som grundkapital i den nye sociale fond, som DFDS og Dansk Metals Maritime Afdeling er blevet enige om at oprette, i forbindelse med en ny overenskomst.

”Vi er utrolig glade og stolte over, at kunne være med til at løfte et initiativ som dette. DFDS er et af Lauritzen Fondens datterselskaber og derfor er de ansattes ve og vel af stor betydning for os. Vores udgangspunkt som fond har altid været at sørge for, at de medarbejdere, der var tilknyttet fondets selskaber, havde de bedst mulige forhold og trivedes. Ved at give støtte til den sociale arbejdsmarkedsfond kan vi aktivt deltage i endnu et innovativt initiativ, der i den grad repræsenterer den form for dansk foretagsomhed, som Lauritzen Fonden ønsker at bakke op om”, siger Jens Ditlev Lauritzen, der er formand for Lauritzen Fonden.

I stedet for blot at forhandle løn, besluttede DFDS og Dansk Metals Maritime Afdeling som en del af overenskomsterne at oprette en fond, der skal hjælpe medarbejdere, der er dækket af DMMA’s overenskomst, med at gå på deltid, hvis helbredet ikke længere tillader fuld arbejdstid.

"En af bevægegrundene til denne fond har været de oplevelser, som både rederiet og vi har haft med medlemmer/ansatte, som uforskyldt er blevet ramt at sygdom, ulykker og nedslidning, hvor mulighederne for støtte og økonomiske ydelser indtil nu har været meget begrænset", siger Ole Philipsen, formand Dansk Metals Maritime Afdeling.

Overenskomsten mellem DFDS og Dansk Metals Maritime Afdeling dækker ca. 500 medlemmer på catering- og serviceområdet på DFDS’ danske skibe.

”Det kan være en medarbejder, der er nedslidt efter mange års hårdt arbejde, eller som er blevet syg. Den nye fond vil så kunne udbetale en stor del af eller hele den løn, som medarbejderen mister ved at gå på deltid. l dag er man ombord i 14 dage og hjemme i 14 dage. Men måske kan man kun magte en uges arbejde om måneden, og det vil fonden så kunne give mulighed for. Dermed bevarer man sin tilknytning til arbejdsmarkedet og det sociale miljø, som man er en del af via jobbet, og som man ville miste, hvis man var tvunget til at stoppe helt”, siger Executive Vice President Henrik Holck.

Kilde: DFDS og DMMA

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle