Læsø uden færgeforbindelse i flere dage

Færgen Ane Læsø ramte tirsdag eftermiddag hårdt ind i et havneanlæg i Vesterø Havn på Læsø, og fik så store skader at den sskal på værft. Det betyder at der ikke er nogen færgeforbindelse til øen de kommende dage, da den fast færge, Margrete Læsø, ligeledes er på værft.

Foto: Keld Gydum.

”Der skete en kraftig påsejling på kajen, da vi kom for hurtigt ind i haven. Det gjorde en af vores redningsåbninger skæv og utæt, så det skal vi have fikset hurtigst muligt”, siger Kurt Bennetsen, der er korresponderende reder og kommunaldirektør i Læsø Kommune, til Nordjyske.

Der skete ingen personskade ved påsejlingen.

Vurderingen lyder på at der vil gå 2-3 dage før færgen er tilbage igen. Også Margrethe Læsø, der er til planlagt eftersyn, ventes klar om 2-3 dage.

Indtil færgerne er tilbage igen, vil en lokal fritidsfisker sejle frem og tilbage mellem Læsø og Frederikshavn nogle gange om dagen.

”Det er super ærgerligt for dem, som gerne vil besøge Læsø, at de ikke kan komme herover, og det er selvfølgelig træls at læsøboerne ikke kan komme til fastlandet, men vi har mad og fødevarer nok, så vi klarer den nok”, siger Tobias Birch Johansen, borgmester i Læsø Kommune, til TV2/Nord.

-mauh

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023