Kustbevakningen dropper fyringer
Den svenske regering har meddelt, at Kustbevakningen får flere penge end oprindelig foreslået i efterårets budge. Dermed sikres jobbene for de 125 der var truet af opsigelse. Nedskæringerne ville have haft stor betydning for beredskabet i farvandet mellem Sverige og Bornholm.
Regeringen giver Kustbevakningen yderligere 20 millioner i 2015 og 123 millioner i 2016.Den øgede bevilling, dækker udgifterne til de 125 ansatte, der blev varslet fyret tidligere på året. Bevillingen er også tilstrækkeligt til at sikre driftsomkostningerne for syv kyststationer, Örnsköldsvik, Hudiksvall, Vaxholm, Gryt, Simrishamn, Höllviken og Skärhamn, der var truet af lukning meddeler kustbevakningen.
”Det betyder, at varslingerne kan trækkes tilbage, da forslaget fremsættes til efteråret. Personalet er selvfølgelig meget glad og lettet. Vi ved endnu ikke, hvordan det ser ud på lang sigt, men kan stadig være tilfreds med, at vi får en stigning i finansieringen for 2015 og 2016”, siger generaldirektør Judith Melin fra Kustbevakningen til Sjöfartstidningen.
Judith Melin har hidtil kun fået oplysningen om den øgede finansiering fra tjenestemænd på regeringskontorerne. Godkendelsen af budgettet er endnu ikke endelig og derfor bliver varslerne ikke trukket tilbage, før det er sket.
Kustbavakningen har kæmpet med dårlig økonomi i flere år og har kæmpet for øget finansiering siden 2009. I det forslag som blev sendt til budgetmyndigheden i februar i år, var der skarp kritik af regeringen, som havde pålagt Kustbevakningen flere opgave uden at der fulgte penge med til løsningen. Der skulle tvært imod overføres penge fra Kustbevakningen til andre områder.
Underskuddet hos Kustbevakningen skyldes dog ikke de flere opgaver, men også at der i løbet at de sidste år er indkøbt nye fly og skibe. Kustbevakningen har i de seneste år foretaget besparelser på cirka 75 millioner svenske kroner, for at undgå fyringer, lukning af stationer og reducere tilstedeværelsen på havet.
De øgede devillinger vil få stor betydnin med hensyn til at opretholde det nuværende svenske beredskab i Østersøen omkring Bormholm, da der var udsigt til nedlæggelse at stationen i Simrishamn, samt nedskæringer i både mandskab og materiel på andre stationer, der er med til at opretholde beredskabet i området.
Kilde: Sjöfartstidningen