Kogebog: Mad til rigtige sømænd
Søfartens Arbejdsmiljøråd sender nu et kogebogstillæg ud til skibene. Titlen er Mad til Rigtige Sømænd, og det indholdet 12 opskrifter på traditionel dansk mad gjort mere fedtfattig og hjertevenlig.
Søfartens Arbejdsmiljøråd hører ofte, at sømænd savner kødgryderne hjemmefra. Også selv om der serveres god mad om bord. Søfartens Arbejdsmiljøråd vil gerne motivere og inspirere til en lækker og velsmagende kost om bord, som samtidig er sund og varieret. Derfor sender rådet nu 'Mad til Rigtige Sømænd' ud til skibene.
Opskrifterne, som udgives i både en dansk/engelsk og en filippinsk/engelsk version, er tænkt som et supplement til kogebogen Food at Sea. Med opskrifterne i Mad til Rigtige Sømænd er der mulighed for, at hovmesteren også kan forkæle de danske smagsløg hos besætningen, uden at det går ud over sundheden og velværet.
Kogebogen Food at Sea, der har et mere internationalt præg, er samtidig genoptrykt og findes nu også i en dansk/engelsk og en filippinsk/engelsk version.
De 12 nye opskrifter i Mad til Rigtige Sømænd er blevet til i samarbejde med Hjerteforeningen. De er tilpasset forholdene til søs af skibskok og ernæringsekspert hos Søfartens Arbejdsmiljøråd, Bente Madsen.
Udgangspunkt for opskrifterne er Fødevarestyrelsens 8 kostråd. Alle retter har en god fordeling mellem fedt, kulhydrat og protein. Opskrifterne tager naturligvis også højde for, hvilke råvarer der er til rådighed på skibene.
Kilde: Søfartens Arbejdsmiljøråd