Kendt tysk skibsreder død efter ulykke

En af Tysklands mest kendte indenfor shipping-branchen, Bertram Rickmers, er død efter en faldulykke i sit hjem i Hamborg. Han blev 71 år.

Bertram Rickmers (i midten) flankeret af ledelsen i Asian Spirit Streamship Company, som han var ejer af og formand for.. Foto: Asian Spirit Streamship Company

Bertram Rickmers var midt i fejringen af sin hustrus 60-års fødselsdag, da han faldt ned af en trappe og døde af sine kvæstelser, skriver det tyske medie Bild. 

Bertram Rickmers stod i mange år i spidsen for Bertram Rickmers Gruppen, der rådede over 100 container- og 30 specialskibe.  

Men rederiet gik konkurs med en gæld på 1,7 mia. euro i 2017, da en af de største kreditorer, HSH Nordbank, afviste en restruktureringsplan. 

Efter konkursen etablerede Rickmers Asian Spirit Streamship Company, der i dag kontrollerer en flåde på 11 container-feeder-skibe, skriver Splash. 

“Lige nu går vores tanker primært til Bertram Rickmers hustru, Franziska, hans tre børn og fem børnebørn til hvem vi udtrykker vores dybeste sympati,” skriver ledelsen af selskabet i en meddelelse. 

Rickmers stammede fra et af de bedst kendte rederi-dynastier i Tyskland, der har være aktive i shipping i ikke mindre end 185 år. Han startede sit virke sammen med sin bror med etableringen af et selskab, der solgte skibsobligationer. I 1982 grundlade han Rickmers Holding AG, der udviklede sig til det store rederi, der siden gik konkurs. 

-emte 

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023