Kemikaliefri vandbehandling godkendt

Wärtsilä har nu givet den kemikaliefri EnwaMatic Maritime teknologi, der er udviklet af norske Enwa Water Treatment, det blå stempel. Det sker bl.a. efter, at systemet er blevet testet om bord på færgen Color Fantasy i sammenlagt 16.378 motortimer

”Denne godkendelse er en meget vigtig anerkendelse af vores teknologi og vi er nu stolte af også at kunne tilbyde vores velafprøvede EnwaMatic®system til den maritime fremdriftsindustri, siger adm. dir. Bjørn Dørum, Enwa Water Treatment.

Et af de mest kritiske parametre for skibsmotorers effektivitet og levetid er intern korrosion. Dette er grunden til at motorproducenter foreskriver meget klare specifikationer for anvendelse af kølevand.

Når spædevand kommer ind i motorens kølesystem, forårsager det korrosion, kalkudfældning, bakterievækst og biofilm. Det har en betydelig indvirkning på energiforbruget, motorkomponenter og levetidsomkostninger (LCC) i al almindelighed. Der skal kun 2 mm rust på motorkomponenternes overflade til at reducere varmeoverførslen med 5 %.

Kalkudfældning har om noget en endnu større effekt på overførselseffektiviteten, idet et lag på bare 0,5 mm kalk forårsager helt op til 4 % i energitab.

Inden man installerer et vandbehandlingsanlæg, er der nogle hensyn, der skal tages i betragtning.

Det er anlæggets levetidsomkostninger, hvor nemt det kan installeres og hvor let det er at håndtere i hverdagen og sidst men ikke mindst, om det udgør nogen fare over for medarbejdere og miljøet.

En stor bekymring og omkostning for skibsredere er tømning af køle- eller HVAC-systemet, da indholdet skal behandles som kemisk affald, idet vandet ofte er fyldt med kemikalier for at undgå korrosion, kalkudfældning og bakterier.

Traditionelt har man, inden for skibstrafikken, tilført forskellige former for kemikalier til motorkølevand for at stabilisere vandkvaliteten og undgå korrosionsskader inde i motoren. Ved anvendelse af kemikalier skal doseringen nøje overvåges og kontrolleres, da det ellers kan gøre mere skade end gavn og forårsage grubekorrosioner og fremskynde korrosionsskader. ’ Man kan installere et kemikaliefrit system bygget på EnwaMatic Maritime-teknologien, som er en modsætning til anvendelse af kemikalier. EnwaMatic Maritime behandler vandet i et lukket kredsløb ved at filtrere vandet gennem en filtermasse, der skaber en karbonatbalance og fjerner oxygen i vandkredsløbet. EnwaMatic-systemet er fuldt automatisk og beskytter motor og HVAC-anlægget.

Ifølge virksomheden er EnwaMaticMaritime-systemet det eneste patenterede vandbehandlingssystem til vandbaserede køle- og varmeanlæg. Systemet sørger for en effektiv luft- og slam udskillelse ud fra miljømæssige betingelser. Det skaber forandringer i væsentlige vandparametre så som pH, alkalitet og hårdhed for at opnå en korrosionsbeskyttelse, kontrol af bakterievækst og biofilm.

Før den nylige godkendelse af EnwaMatic® Maritime vandbehandlingssystem blev givet, har der forud været en prøveperiode på flere år med en endelig testkørsel på 16.378 motortimer. Til dette formål blev der installeret et EnwaMatic-anlæg ombord på Color Fantasy, der besejler ruten mellem Oslo og Kiel.

Som et resultat af den intense testperiode, har Color Line besluttet at skifte til EnwaMatic®Maritime systemet på hele deres flåde på alle lukkede vandkredsløb til motorkølevand og HVAC systemer.

EnwaMatic® Maritime forhandles gennem Enwa Water Treatments afdeling i Danmark, Enwa Bin-X i Nivå.

Kilde: EnwaMatic Maritime

Relateret indhold

20.07.2024Maritimedanmark.dk

Besætningsmedlem på Maersk skib omkommet

19.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk containerskib i flammer

27.06.2024Maritimedanmark.dk

Nyt skrotfirma på Kolding Havn

25.06.2024Maritimedanmark.dk

Iværksætteruge med maritim fokus

23.06.2024Maritimedanmark.dk

Maritime startups udvalgt til attraktivt forløb

18.06.2024Maritimedanmark.dk

Danske Maritime ansætter ny jurist og sekretariatschef

18.06.2024Maritimedanmark.dk

Norsk rederi får mio-bøde for ulovlig ophugning

11.06.2024Maritimedanmark.dk

Ny Chief Technology Officer i Hempel

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Retrofit market

Are you a professional relationship builder with solid experience in technical sales in the maritime industry? Do you aspire to work in an environment that make vessels a greener and safer place to work?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark