Intern strid i OPEC om øget produktion

På et møde i Wien i dag vil OPEC-landene søge at nå til enighed om at øge produktionen med 1 mio. tønder/dag. Men Iran er ikke enige og truer med at blokere for aftalen. Iran står overfor nye sanktioner fra USA.

OPEC´s største olieproducerende medlem, Saudi Arabien, og Rusland, der ikke er medlem, har givet udtryk for, at der er tæt på enighed om en forøgelse af olieproduktionen med 1 mio. tønder/dag, svarende til omkring 1 pct. af verdens samlede produktion.

OPEC er under pres fra bl.a. USA om at øge produktionen for at dæmpe prisudviklingen på olie og forhindre en mangelsituation, der vil skade den globale økonomi, skriver Reuters.

Men Iran, der er den tredje største producent i OPEC-samarbejdet har hidtil modsat sig en sådan aftale. De vil ikke bukke under for presset fra USA´s præsident Trump, der samtidig truer landet med nye sanktioner, der kan reducere Irans salg af olie med en tredjedel ved udgangen af 2018. Dermed vil de - i modsætning i til ærkerivalerne i Saudi Arabien - ikke få noget ud af at øge produktionen.

OPEC landene og dets allierede blandt de olieproducerende lande har siden sidste år deltaget i en aftale om at skære produktionen med 1,8 mio. tønder/dag. Tiltaget har været med til at øge olieprisen i de sidste 18 måneder til mere end 70 dollar fra lavpunktet i 2016 på 27 dollar.

Men uventede nedskæringer i olieproduktionen i Venezuela, Libyen og Angola har samlet set bragt produktionen ned med 2,8 mio. tønder/dagen - og dermed kan der ifølge Saudi Arabiens energiminister, Khalid al-Falih, være udsigt til mangel på olie senere i 2018, hvis OPEC og dets allierede ikke øger produktionen.

Delegerede i OPEC siger til Reuters, at mødet kan ende med et kompromis med en mindre stigning i produktionen, end den planlagte.

Kilde: Reuters.

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

15.03.2024Maritimedanmark.dk

Underleverandør til M.A.R.S anklaget for ulovlig indkvartering

14.03.2024Maritimedanmark.dk

Så er det slut med Bladt Industries

13.03.2024Maritimedanmark.dk

Danske Maritime støtter øgede investeringer i forsvaret

13.03.2024Maritimedanmark.dk

DI hilser øgede forsvarsinvesteringer velkomne

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle