Intensiveret jagt på ligdele i Køge Bugt
Dykkere fra Søværnet og værnepligtige fra Beredskabsstyrelsen er igen i dag gået i gang med at lede efter ligdele af den dræbte svenske journalist Kim Wall. Politiet kunne i går offentliggøre resultatet af DNA-analysen, der viser, at den fundne torso er en del af liget af Kim Wall.
Politiet kan endnu ikke fastslå, hvordan Kim Wall blev dræbt og derfor er det vigtigt at finde andre ligdele, der kan være med til at hjælpe retsmedicinerne i dette arbejde.
Men politiet har meldt ud, at der også er fundet blodspor fra Kim Wall inde i ubåden, der dermed er et gerningssted i den måske mest spektakulære mordsag i nyere dansk historie. Mordsag, hvis man tager udgangspunkt i, at Peter Madsen er sigtet for drab.
Ubådsejeren, der ifølge politiet bevidst sænkede sin ubåd, har forklaret, at Kim Wall døde “ved en ulykke” og at han “begravede hende til søs”.
Spørgsmålene i den makabre og helt ekstraordinære sag er fortsat mange. Hvorfor døde Kim Wall? Hvad skete der rent faktisk i ubåden den nat? Hvad har Peter Madsen mere forklaret politiet på det lukkede grundlovsforhør? Hvorfor skiftede han forklaring undervejs?
Mange af de potentielle spor er forsvundet efter at ubåden lå på bunden af Køge Bugt fuld af vand og den fundne torso ligeledes har ligget i vand i mange døgn.
Så svarerne på de mange spørgsmål afhænger både af resultatet af politiets efterforskning og - formentlig - af Peter Madsens lyst til at forklare sig.
Hvis han fastholder, at Kim Wall døde ved en ulykke, skal Anklagemyndigheden løfte bevisbyrden for, at han slog hende ihjel.
“Og den skal løftes inden for det, man kalder "rimelig tvivl”, forklarede professor i retsvidenskab Eva Smith i TV 2 News onsdag og fortsatte: “Der skal ikke være rimelig tvivl om, at der er tale om et drab. Så hvis det kan lykkes for forsvareren at komme tilstrækkeligt mange brecher i den byrde, som anklagemyndigheden søger at løfte, så har man altså mulighed for at slippe for at blive dømt for drab. Men det afhænger helt af, hvilke beviser politiet har.”
Redaktionen