IMO har bl.a. drøftet E-navigation

IMOs underkomité for sejladssikkerhed mødtes fra den 27. - 31. juli til det sidste nøde inden sommerpausen. Blandt emnerne var E-navigation, årligt syn af AIS udstyr, udsyn fra bro samt rutesystemer og skibsmeldesystemer

Med udgangspunkt i et dansk-singaporeansk forslag til NAV54 havde Danmark fremsat et revideret forslag om, at skibe med dækslast foran styrehuset skulle kunne dokumentere, at kravene til udsyn fra broen var overholdt. Dette forslag tog de kommentarer, der havde været ved NAV54, til efterretning. Der var generelt støtte til det danske forslag, men da Norge samtidig havde stillet et komplementerende forslag til regelændringer, blev det besluttet, at de to forslag skull e vurderes nærmere på underkomitéens næste møde.

Underkomitéen behandlede en række forslag om nye rutesystemer. Danmark havde sammen med Tyskland og Polen fremsat et forslag om indførelse af 2 trafiksepareringssystemer i Østersøen ved Adlergrund og Slupska Bank. Dette forslag blev der opnået enighed om, sammen med bl.a. følgende forslag:

- Trafikseparering mv. ved Gotland. - Trafikseparering mv. i den Finske Bugt - Skibsrapportering ved Portugal - Områder, der skal undgås samt indførelse af opankringsforbud ved Neptune Deepwater Port, USA.

Forslagene vil nu blive sendt til søsikkerhedskomitéen til vedtagelse.

Underkomitéen drøftede ligeledes den transitrute for militæreskorte gennem Aden-bugten, der er oprettet af de internationale flådestyrker med henblik på at forhindre sørøveri. Underkomitéen udarbejdede et cirkulære, der skulle gøre medlemsstaterne opmærksomme på denne rute samt anden relevant IMO vejlednining om sørøveri. Derudover udarbejdedes udkast til en resolution om samme emne, der forventes vedtaget på IMO's generalforsamling i slutningen af 2009.

Underkomitéen fortsatte drøftelserne om e-Navigation. Hensigten med e-Navigation er en nytænkning i måden at organisere den moderne navigation og skibsfart på. < br> Resultatet af det foreløbige arbejde blev i en arbejdsgruppe sammenfattet til en strategi og et forslag til en køreplan for e-Navigation. Det er planlagt at anvende de kommende tre år til at opstille en mere konkret model for e-Navigation ud fra dette arbejde, samt en endelig køreplan for implementering.

Underkomitéen havde en kortvarig drøftelse af en resolution om opførsel i forbindelse med demonstrationer til søs. Resolutionen skulle både tilgodese hensynet til ytringsfrihed, sejladssikkerhed og søfarendes sikkerhed. Resolutionen fremsendes nu til søsikkerhedskomiteen med henblik på vedtagelse.

Da mange skibe udsender fejlagtige AIS data, havde Norge fremsat et forslag om årligt syn af AIS udstyr i forbindelse med det eksisterende årlige radiosyn. Underkomitéen blev enig om et udkast til ændring af SOLAS konventionen, o g dette fremsendes til søsikkerhedskomiteen med henblik på godken Læs nyheden og se kontaktinfo på vores hjemmeside: Møde i den Internationale Maritime Organisations underkomite for sejladssikkerhed (NAV 55)

Kilde: Søfartsstyrelsen

Relateret indhold

15.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

12.07.2024Maritimedanmark.dk

Danpilot sejler igen under splitfag

27.06.2024Maritimedanmark.dk

Maritim fond uddeler 20 millioner kroner

26.06.2024Maritimedanmark.dk

Bunker Holding rykker tilbage på pladen

25.06.2024Maritimedanmark.dk

USTC overskud på trods af store nedskrivninger

19.06.2024Maritimedanmark.dk

Flere skibe på Skagen Red fører til udvidelser

18.06.2024Maritimedanmark.dk

Maersk skal fragte de helt store powertrains for Vestas

13.06.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace i retten for at protestere mod russiske tankskibe

Jobmarked

Se alle

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DanPilot

Bådførere søges til Skagen

DanPilot søger bådførere til lodsstationen i Skagen

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark