Hempel leverer fremgang trods corona

Danske Hempel klarede sig godt gennem et udfordrende 2020 og leverer fremgang på omsætningen trods pandemien. Virksomheden fastholder sin ambitiøse 2025 strategi og jagter opkøb for at nå målet om at fordoble omsætningen til 3 mia. euro.

Hempels CEO, Lars Petersson er godt tilfreds med regnskabet for 2020. Foto: Hempel..

Med en organisk vækst på 3,2 pct. i 2020 og en omsætning på 1,542 mia. euro mod 2,5 pct. i 2019, erklærer Hempels direktør sig godt tilfreds i et år hvor det globale coating-marked var vigende, selvom bundlinjen blev reduceret fra 50 til 43 mio. euro.

“Jeg er meget tilfreds med vores præstationer sidste år, hvor det lykkedes os at levere et stærkt resultat trods hidtil usete tider. Vi har nu set en organisk vækst i seks kvartaler i træk og været i stand til at reducere vores gæld yderligere. Dette sætter os i en stærk position i de kommende år,” siger Lars Petersson, der er CEO i Hempel.

På den baggrund er Hempel klar til at sætte turbo på væksten i de kommende år med strategien “Double Impact”, der blev lanceret i januar. Målet er at fordoble omsætningen til 3 mia. euro i 2025 og midlet er blandt andet opkøb.

“Med købet af Wattyl, har vi allerede taget det første skridt i den retning, og købet vil have en stor postive påvirkning af vores udbredelse i Syd og Østasien og understreger vores vækstambitioner indenfor vores dekorative og beskyttende segmenter,” siger Lars Petersson.

Det var ikke mindst vækst inden for Marine segmentet specielt i Asien-Pacific området, der bidrog til væksten i 2020. Her kom mange skibe i tørdok for planlagt vedligeholdelse og Hempels coatingprodukt Hempaguard X7 nåede op på at være blevet brugt på skibe 2.000 gange.

Siden lanceringen har produktet ifølge Hempel betydet et samlet mindre brændstofforbrug på 7,6 mio. tons og sænket skibenes CO2 udledning med 23,5 mio. tons.

Kilde: Hempel

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

15.03.2024Maritimedanmark.dk

Underleverandør til M.A.R.S anklaget for ulovlig indkvartering

14.03.2024Maritimedanmark.dk

Så er det slut med Bladt Industries

13.03.2024Maritimedanmark.dk

Danske Maritime støtter øgede investeringer i forsvaret

13.03.2024Maritimedanmark.dk

DI hilser øgede forsvarsinvesteringer velkomne

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle