Hapag-Lloyd og UASC gennemfører fusion

Tyske Hapag-Lloyd og det UAE-baserede rederi, United Arab Shipping Company (UASC) slog sig i går sammen meddeler Hapag-Lloyd. Ifølge det internationale advokatfirma Watson Farley & Williams, der har fungeret som rådgiver, er det fusionerede selskab i alt 14 milliarder USD værd.

”Dette er en vigtig strategisk milepæl og et stort fremskridt for Hapag-Lloyd. Vi har nu ikke kun en meget stærk markedsposition i Latinamerika og Atlanterhavet, men også i Mellemøsten, hvor vi bliver et af de førende containerrederier. Vores prioritet er nu en smidig og hurtig integration mellem UASC og Hapag-Lloyd”, siger Rolf Habben Jansen, administrerende direktør for Hapag-Lloyd.

Fusionsaftalen blev underskrevet i Hamburg i juli 2016. Siden da har den skulle godkendes af omkring et dusin konkurrencemyndigheder over hele verden. Derudover er der foretaget ændringer i virksomhedens juridiske struktur, og der er opnået samtykke fra flere banker, skriver Hapaq-Lloyd i meddelelsen.

Ved afslutningen af fusionen vil UASCs 58 fartøjer blive integreret i Hapag-Lloyds flåde. Som følge heraf overtager Hapag-Lloyd pladsen som det femtestørste containerrederi i verden med hensyn til kapacitet med en flåde på 230 fartøjer og en fælles kapacitet på cirka 1,6 millioner TEU. Den kombinerede flåde har en gennemsnitlig alder på 7,2 år.

Den gennemsnitlige størrelse af fartøjerne i Hapag-Lloyds nye flåde vil være på cirka 6.840 TEU. Det er omkring 30 procent mere end gennemsnittet for de største 15 rederier i branchen, der har et gennemsnit på 5.280 TEU pr. fartøj.

Hapag-Lloyd afslørede, at den planlægger at opnå årlige synergier på 435 millioner USD som følge af fusionen. En betydelig del af disse besparelser skal realiseres i løbet af 2018, mens det fulde beløb forventes først at nås i 2019.

I betragtning af det faktum, at Hapag-Lloyd har stor erfaring med købet af CP Ships i 2005 og CSAV i 2014, mener Rolf Habben Jansen, at selskabet vil kunne færdiggøre integrationen af UASC inden udgangen af dette år.

De to majoritetsaktionærer i UASC, Qatar Investment Authority, gennem datterselskabet Qatar Holding LLC og Den Kongelige Saudi-Arabiens offentlige investeringsfond vil blive nye nøgleaktionærer i Hapag-Lloyd.

Inden for seks måneder efter afslutningen er der planlagt en kontantkapitalforhøjelse ved en emission for at styrke Hapag-Lloyd AG. Emissionen sikres via en forpligtelse på 400 millioner USD, som nogle af de kontrollerende aktionærer har aftalt.

Aktionærerne vil blive bedt om at godkende kapitalfrohøjelsen på generalforsamlingen i Hapag-Lloyd, der afholdes den 29. maj i Hamburg. Rederiet ville forblive et offentligt handlet selskab registreret i Tyskland med hovedkontor i Hamburg.

Kilde: Hapaq-Lloyd

Relateret indhold

19.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk containerskib i flammer

19.07.2024Maritimedanmark.dk

Hafnia tankskib kolliderer med supertanker

17.07.2024Maritimedanmark.dk

Rederne lægger større vægt på biodiversitet

16.07.2024Maritimedanmark.dk

Torm køber otte tankskibe og sælger et

11.07.2024Maritimedanmark.dk

Ultrabulk bulkcarrier på grund ud for Sydafrika

10.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk containerskib angrebet i Det Arabiske Hav

05.07.2024Maritimedanmark.dk

Nyt projekt skal måle effekten af grønne tiltag i realtid

04.07.2024Maritimedanmark.dk

MSC råder nu over en femtedel af verdens containerkapacitet

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Retrofit market

Are you a professional relationship builder with solid experience in technical sales in the maritime industry? Do you aspire to work in an environment that make vessels a greener and safer place to work?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark