Grøn kystskibsfart i Norge

DNV GL har taget initiativ til at lancere programmet ”Green Coastal Shipping” i Norge, som skal sikre, at Norge har en af verdens mest miljøvenlige og effektive flåder af kystskibe. Handels- og industriminister Monica Mæland og statssekretær for klima og miljø Lars Andreas Lunde har underskrevet en erklæring om samarbejde med aktører inden for den norske kystskibsfart.

”Der er mange eksempler på incitamenter, der fremmer et grønt skifte. Teknologien er der, men vi er nødt til at udbrede brugen betydeligt for at fastholde vores internationale position”, siger Remi Eriksen, adm. direktør for DNV GL.

I fremtiden vil LNG- og batteridrevne skibe udgøre en betydelig del af den globale flåde. Her har Norge allerede en førerposition, og det er et godt udgangspunkt for at udbrede disse teknologier mere bredt.

Monica Mæland siger: ”Skibsfarten er godt udrustet til at føre an i det grønne skifte. Det kan bidrage til eksport af gode, fremtidsorienterede og miljøvenlige løsninger. Jeg er sikker på, at DNV GL’s ekspertise og erfaring inden for skibsfarten vil være med til at fastholde Norges position som en verdensleder i den maritime industri”.

DNV GL’s programdirektør for programmet Green Coastal Shipping, Narve Mjøs siger: ”Vi forudser en flåde af offshoreskibe, tankskibe, fragtskibe, containerskibe, bulkskibe og passagerskibe, færger, fiskerbåde og vandkulturfartøjer, slæbebåde og andre kystskibe, der drives helt eller delvist af batterier, LNG eller andre grønne brændstoffer”.

Green Coastal Shipping-programmet er blevet udviklet, så det kan være med til at gennemføre regeringens nye maritime strategi, og det er et vigtigt bidrag til opnåelse af både nationale og globale klimamål og vil være med til at reducere luftforureningen.

Erklæringen er underskrevet af 18 virksomheder og organisationer sammen med handels- og industriministeriet samt klima- og miljøministeriet.

Kilde: DNV GL

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle