Godt resultat af IMO’s generalforsamling

FN’s søfartsorganisation, IMO, har netop afsluttet sin 28. generalforsamling med flere vigtige resultater for Danmark. Generalforsamlingen varede otte dage, og der var mange emner på dagsordenen. For Danmark havde især fire områder stor betydning.

Generalforsamlingen vedtog, at den hidtidige frivillige auditering af medlemslande nu gøres obligatorisk. Danmark har i en årrække arbejdet for at sikre, at IMO’s auditering af medlemsstater gøres obligatorisk, fordi medlemslandenes faktiske implementering af IMO-instrumenterne er afgørende for sikkerhed og forureningsforebyggelse.

Danmark var det første land, der blev auditeret af IMO, og Danmark har også stillet auditører til rådighed for IMO. Den obligatoriske auditering påbegyndes i januar 2016.

Ballastvandskonventionen blev sikret fremdrift, da generalforsamlingen vedtog en resolution om konventionen. Resolutionen smidiggør implementeringen af konventionen, som fortsat mangler tonnage for at træde i kraft. Konkret justerer resolutionen anvendelsesdatoerne, så alle skibe bygget før konventionens ikrafttræden betragtes som eksisterende skibe.

Danmark ratificerede konventionen i 2012, og det er håbet, at vedtagelsen af resolutionen vil fremskynde andre landes ratifikation af ballastvandskonventionen og dermed være med til at sikre konventionens globale ikrafttræden.

Generalforsamlingen vedtog også en resolution om bekæmpelse af pirateri i Guineabugten ved Vestafrika. Resolutionen udtrykte dyb bekymring for og fordømte udviklingen af pirateri i Guineabugten. Resolutionen anerkendte det arbejde, som kyststaterne i regionen og internationale organisationer gør for at bekæmpe pirateri, men understregede samtidig behovet for at øge indsatsen i regionen for at bekæmpe pirateri.

Endelig afholdt generalforsamlingen valg til sammensætningen af Rådet (Council) for perioden 2013-2015. Danmark opnåede et flot resultat og blev atter genvalgt. Generelt arbejder Rådet blandt andet med tværgående organisatoriske opgaver og IMO’s budget.

Mødet fandt sted i IMO’s hovedkvarter i London med deltagelse af 159 ud af IMO’s 170 medlemslande og en lang række interesseorganisationer.

Kilde: Søfartsstyrelsen

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle