Frontline i ny retssag mod DHT og BW Group

Dårligt var Frontlines sagsanlæg mod DHT blevet afvist af retten i New York før det Fredriksen kontrollerede tankskibsrederi anlagde en ny sag mod DHT og BW Group på Marshall Islands i et forsøg på at kile sig ind i dette samarbejde.

Angrebene sættes ind fra alle sider i det efterhånden mest spektakulære forsøg på en fjendtlig overtagelse i branchen. Tankskibsrederiet Frontline lagde således sag an mod DHT Holdings og BW Group i DHT´s juridiske hjemsted på Marshall Islands umiddelbart efter, at det fik afvist et sagsanlæg i New York. Det skriver TradeWinds.

Det John Fredriksen kontrollerede Frontline er stærkt utilfreds med, at DHT Holdings og BW Group har opbygget et særligt forsvar, der gør det muligt for dem at udvande Frontlines ejerandel i DHT Holdings, uden at Frontline kan forhindre det.

Frontline har igennem de sidste måneder fremsat flere forslag til en overtagelse af DHT Holdings tankskibsflåde til gengæld for et aktiebytte mellem de to selskaber. Men bestyrelsen i DHT Holdings har hidtil afvist Frontlines tilbud uden at give DHT´s aktionærer mulighed for at tage stilling til det.

Og i mellemtiden har DHT Holding så indgået en aftale til en værdi af 538 mio. dollar med BW Group om at overtage selskabets 11 VLCC´s. En aftale, der gør det muligt for BW Group at sidde på 33,3 pct. af aktierne i DHT.

En aktieandel, der ifølge Frontline kan øges til 45% med udvanding af selskabets egen aktieandel til følge. Og det vil de ikke finde sig i.

Mens retssagen kører på Marshall Islands smed Frontline så et nyt forslag på bordet i tirsdags. Nu vil selskabet også lade en aftale omfatte de 11 skibe, som DHT Holdings køber af BW Group. Men umiddelbart er der ikke noget der tyder på, at DHT Holdings bider på denne gang. Frontline har ikke hævet sit tilbud om at betale med 0,8 Frontline aktie pr. DHT-aktie.

Skulle John Fredriksen alligevel få held med sit overtagelsesforsøg, vil kombinationen af Frontline, DHT og BW Group i følge Vesselvalues beregninger skabe verdens næstmest værdifulde flåde, bestående af ialt 78 tankskibe. Værdien opgøres til godt 3,5 mia. dollar.

Kilde: Redaktionen

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle