For meget vand i røget laks
Den London-baserede producent Forman meddelte i sidste uge, at masseproduceret, røget laks har fået et dårligt ry i Storbritannien. Forskeren Erik Slinde mener at det samme gør sig gældende på det norske marked, hvor for meget røget laks er af dårlig kvalitet.
“Norsk laks har ændret sig og er nu anderledes end tidligere. Fedtet er formentlig ikke anderledes end før. Spørgsmålet er, hvor kvalitetsbevidst hver enkelte producent er, hvordan man salter og hvad man bruger i den sammenhæng”, siger den pensionerede forsker Erik Slinde, som har tidligere arbejdet for Havforskningsinstituttet, til kyst.no.
“Den indeholder for meget vand, simpelthen. Virkelig god røget laks er sandsynligvis tørrere end den man får i dag”, siger Slinde og tilføjer, at fødevareindustrien slipper afsted med at tilsætte store mængder vand til deres produkter, sammenlignet med hvordan røget laks traditionelt fremstilles.
Kilde: kyst.no