Flere containere i Rotterdam og Antwerpen

Havnene i Rotterdam og Antwerpen har fortsat væksten i antal containere i årets tredje kvartal. Fremgangen tilskrives økonomisk fremgang i Europa, og der har især været vækst i antal containere på de oversøiske ruter.

Rotterdam Havn øgede således antal containere med 4,2 procent til 9,2 millioner TEU i årets første tre kvartaler sammenlignet med samme periode sidste år, og havde der ikke været en mindre tilbagegang i årets første to måneder, ville væksten have været tættere på seks procent.

Containermængderne fra de oversøiske ruter er steget med seks procent, mens feedertrafikken gik ned med to procent, og containerne fra nærskibsfarten blev øget med fire procent.

Havnen i Antwerpen har haft en vækst i antal containere på fem procent til 6,7 millioner TEU i de første ni måneder af året sammenlignet med tilsvarende periode i 2013. Antwerpen Havn har desuden positive forventninger om fortsat vækst, da 2M-alliancen vil anløbe Antwerpen Havn. Havnen vil således have tre anløb fra Fjernøsten, mens et af anløbene er det eneste anløb i Benelux-regionen med både import og eksport.

Netop Antwerpen Havn har haft fordel af, at havnen i Rotterdam har været ramt af trængselsproblemer, forårsaget af de store Triple E-skibe. Flere rederier har derfor valgt at anløbe Antwerpen i stedet for.

Kilde: Lloyd’s Loading List

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023