Færgetilskud er en god begyndelse

Siden den 8. august har ø-kommunerne haft mulighed for at sænke prisen på færgebilletterne som følge af det statslige tilskud på 28 millioner kroner. Det lader til, at de lavere billetpriser faktisk har ført til flere solgte billetter, men der er et stykke vej igen, siger Jan Fritz Hansen, sekretariatsleder i Færgesekretariatet, til Maritime Danmark.

Foto: Carsten Lundager.

”Der har været positive meldinger fra blandt andet Ærø og Læsø om flere solgte billetter, og de har sat ekstra færger ind. Så det er jo godt nok, det virker efter hensigten. Vi har dog ikke det fulde overblik endnu, da mange af de små øer har valgt først at starte op med de lavere billetpriser her i september måned. Nogle vælger endda at give helt gratis billetter i en eller to uger. Så vi har ikke det fulde overblik endnu”, siger Jan Fritz Hansen.

Derudover ændrer tilskuddet ikke ved, at der for de små øers vedkommende skal mere til. Billige færgebilletter er ikke nok, der skal også være noget at opleve på øerne, hvis man skal lokke turister over.

”Vi havde en temadag på Femø, som handlede om de udfordringer, der er. På de lidt mindre øer skal man finde ud af, hvad der er at opleve udover den dejlige natur. Nogle talte om muligheden for gourmetophold, andre talte om bogcafeer. Der er under alle omstændigheder brug for noget mere”, siger Jan Fritz Hansen.

Færgesekretariatet ser positivt på tilskuddet til færgerne, men kunne tænke sig en større fleksibilitet. Som det er nu, gives tilskuddet kun i ydersæsonen indtil den 30. november og igen i løbet af foråret. Her kunne det være godt med større fleksibilitet. Derudover har der været lidt undren over, at nogle fik bevilget temmelig høje tilskud, mens andre fik mindre.

”Vi kunne godt tænke os en evaluering af det her system og i den forbindelse se på, hvor det er rimeligt, at der bliver givet tilskud. Men det virker i den rigtige retning”, siger Jan Fritz Hansen.

Redaktionen

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023