Evergreen vil bygge 20 nye skibe

Taiwans Evergreen går imod strømmen med investering i mega-containerskibe ved at planlægge at bruge op til 700 millioner dollar på at bygge en række 3.000-TEU skibe. Rederiet skulle være i de sidste faser af forhandlingerne omkring i alt 20 nye skibe.

Den Taipei-baserede operatør gør sit træk baseret på sine egne prognoser for stor vækst i den asiatiske region, hvor rederiet ønsker at implementere større containerskibe og er opsat på at sikre tidlig levering for de planlagte nybygninger.

Informerede kilder siger, at selskabet er i forhandlinger med skibsværfter i Sydkorea, Taiwan og Japan omkring 20 containerskibe på 3.000 TEU hver. Ifølge mæglere skulle prisen blive cirka 35 millioner dollar for hvert skib, altså 700 millioner dollar i alt.

Det er underforstået, at Hyundai Mipo Dockyard (HMD), Imabari Shipbuilding og CSBC Corp er blandt de værfter, der er blevet kontaktet. Vinderen af kontrakten forventes at blive offentliggjort allerede i slutningen af denne måned.

Det menes, at skibene vil blive sat ind på nye tjenester og at Evergreen vil forsøge at få skibene leveret i 2016og 2017. Værfter kontaktet af TradeWinds ønsker ikke at kommentere sagen på grund af fortrolighed.

Kilde: TradeWinds

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023