Esbjerg havn bygger gigant-hal til vindmøller

Størrelsen på vindmøller bare vokser og vokser og derfor stilles større og større krav til håndteringen af dem. Netop nu nærmer byggeriet af en kæmpe hal på Esbjerg Havn sig afslutningen.

Den nye hal bliver 35 meter høj.. Foto: Esbjerg Havn/Jakob Lerche Fotografi

”Med byggeriet styrker vi vores kapacitet indenfor havvind, og det er nok ikke sidste gang,” siger salgsdirektør Jesper Bank fra Esbjerg Havn.

Den nye hal bliver 35 meter høj og 85 meter lang, og dermed en af de største af sin slags på verdensplan, skriver Esbjerg Havn i en pressemeddelelse.

Højden svarer til, at Rundetårn kan stå inde i hallen. Prisen på konstruktionen bliver på et trecifret millionbeløb.

 

Foto: Esbjerg Havn

Hallen skal udlejes til vindindustrien og skal indeholde havnebetingede lager- og montageaktiviteter. Siemens Gamesa er første lejer. De forventes at tage hallen i brug i november, som en del af arbejdet med Thor Havvindmøllepark.

Simon Jan Larsen, projektchef fra DS Stålkonstruktion, der har stået for projektering, produktion og installation af de store stålkonstruktioner, er begejstret for byggeriet, der både består af en stor og en mindre hal.

”Det har været en virkelig spændende opgave og meget kompleks. Det hele er meget stort og meget tungt. Der findes ikke mange magen til nogle steder i verden, så vi er gået nye veje. Men med vindindustrien i buldrende udvikling, så kommer der nok mere af samme slags,” siger Simon Jan Larsen.

Bjælkerne der skal bære de kommende kraner, er op mod 3,5 meter høje og spænder 17 meter. Et af disse emner vejer godt over 30 tons stykket.

I hallerne kommer der tre kraner. En af dem kan løfte i op til 22 meters højde.

Byggeriet står ifølge Esbjerg Havn færdigt 16. november, hvor Siemens Gamesa flytter ind som de første lejere af bygningerne.

-emte

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023