Esbjerg bliver nyt center for bilimport

Med seks anløb om måneden starter det belgiske biltransport‐rederi Euro Marine Logistics (EML) en ny højfrekvent rute til Esbjerg Havn. Omdrejningspunktet for servicen er distribution af nye biler, og den nye aktivitet styrker dermed Esbjergs position som førende bil import havn.

”Den nye skibsrute vil give stor aktivitet i Esbjerg og vil være med til at fastholdehavnen som distributions center for import af nye biler til Danmark”, siger Michael Lodberg Jensen, partner i Esteph og Niels Winther Shipping.

Det nye linjeanløb i Esbjerg er resultat af et samarbejde mellem shipping‐ og logistikvirksomhederne Esteph i København, Scandinavian Auto Logistics A/S og Niels Winther Shipping, som sammen sikrer den nødvendige infrastruktur.

Første anløb af den nye EML‐service er officielt programsat til onsdag den. 4. april, men allerede her til morgen anløb biltransportskibet, City of Paris, Sønderhavnen med 748 nye biler fra Zeebrugge i Belgien.

Når søsterskibet City of Rome i næste uge anløber Esbjerg vil det fortsætte til Göteborg i Sverige, Drammen i Norge, Newcastle i England og endelig retur til Zeebrugge. Ruten, der anløber Esbjerg hver 5. dag, skal distribuere nye biler, bl.a. Renault og Dacia, fra producenternes fabrikker og distributionscentre til de nordiske lande.

Den mangeårige danske agent for EML er Esteph i København. Virksomheden blev sidste år overtaget af Niels Winther Shipping i Esbjerg som led i et generationsskifte. Niels Winther er i forvejen medejer af bilterminal og – distributionsvirksomheden Scandinavian Auto Logistics (SAL) i Esbjerg, og dermed er den nødvendige infrastruktur på plads for at håndtere skibe og last.

Sidste år udvidede SAL sin bilterminal i Esbjerg til i alt 65.000 kvadratmeter. Ud over nye biler medtager EML også andre godstyper, som er egnet til transport på ro/ro tonnage.

EML indsætter foreløbig to skibe af City of Rome‐typen på ruten. Skibene er 100 meter lange og har en maksimal kapacitet på 750 biler.

Kilde: Esteph

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aarhus Havn tilbyder nu opladning til lastbiler

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn vil løfte mere

02.04.2024Maritimedanmark.dk

Hong Kong havn sejlet agterud af konkurrenter

31.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security - Det sikre og trygge valg.

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn i dybere krise end antaget

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle