Droner skal øge sikkerhed og effektivitet

Havnen i Antwerpen er klar til at indsætte seks autonome droner, der skal hjælpe havnemyndigheden med at administrere, inspicere og overvåge det store havneområde hurtigt og effektivt og dermed være med til at øge både sikkerhed og effektiv afvikling.

Seks autonome droner skal overvåge aktiviterne i Antwerpen havn. Foto: Port of Antwerp-Bruges..

Havnen i Antwerpen vil bruge dronerne til en række funktioner, herunder styring af skibenes anløb, overvågning, infrastrukturinspektioner, tjek for olieudslip, detektion af flydende affald og støtte til myndighederne ved uheld.

De seks droner vil blive sendt ud på 18 daglige flyvninger, hvor de er udenfor synsvidde for “piloterne”, og det er ifølge havnen en verdensnyhed med den type flyvninger i et komplekst industrielt miljø.

"I betragtning af havnens enorme overflade, giver droner os en løftestang, når det kommer til at udføre vores kerneopgaver som havnemyndighed,” siger Jacques Vandermeiren, CEO for Port of Antwerp-Bruges og fortsætter:

"I betragtning af havnens enorme areal giver droner os en løftestang, når det kommer til at udføre vores kerneopgaver som havnemyndighed.”

Tanken om at lancere et netværk af droner til at overvåge aktiviterne fik havnen tilbage i 2019. Siden har havnen testet en række løsninger, inden man nu er klar til at implementere efter at have fået de nødvendige godkendelser, bl.a. fra den civile luftfartsmyndighed i Belgien og EU´s

Aviation Safety Agency.

Drone-netværket kommer også til at spille en afgørende rolle i udrulningen af havnens såkaldte “digitale tvilling”, der er en digital kopi af havnen baseret på tusindvis af data fra et netværk af kameraer, sensorer og droner, som skal give et realtidsbillede af, hvad der sker på havnen hvert sekund.

"Dette tager os først et vigtigt skridt videre i udviklingen af ​​et fuldt digitalt nervesystem, der vil hjælpe os med at administrere vores havn mere effektivt og gøre trafikken endnu mere sikker og smidigere,” siger direktøren.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Sikkerhed

Sikkerhed er forudsætningen for alt arbejde der udføres, også i den maritime branche. I dette Tema dykker vi ned i vidt forskellige aspekter af sikkerhed - på havet, offshore og eksistentielt. Udstyr der kan forhindre at brand opstår, udstyr der anvendes til at bekæmpe brand - og udstyr der skal forbedre sikkerheden. Og så giver Erhvervsministeren sit bud på den sikkerhed der omgiver os alle.

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023