”Dræberbølger” vender måske tilbage

Med indsættelsen af Mols-Liniens nye meget store hurtigfærge Katexpress 1 kan badende, lystfiskere og folk i småbåde godt begynde at tage sig iagt. Bølgerne, den nye færge skaber vil være større, end man har været vant til med de mindre hurtigfærger.

”Jeg kan ikke sige, hvor mange procent det drejer sig om, men bølgerne vil blive en anelse større inde på stranden. Vi sejler langt ude fra kysten, og vores overfart er miljøgodkendt. Men det er klart, at der er lidt flere hestekræfter i den nye færge”, siger Mols-Liniens chefkaptajn Flemming Ejlersen til Aarhus Stiftstidende.

Da DSB-ejede Cat-Link, tilbage i sidste halvdel af 1990’erne indsatte de første katamaranfærger på Aarhus - Kalundborg ruten, skabte fartøjernes bølger en heftig debat, da børn var ved at blive trukket til havs, lystfiskere blev kastet omkuld og småbåde var ved at kæntre når færgerenes hækbølger nåede lavt vand. Bølgerne blev populært kaldt for ”Dræberbølgerne”.

Mols-Linien overtog i 1999 sejladsen på ruten og fartøjerne fik navnene: Mads Mols og Max Mols. Denne generation af hurtigfærger dannede dog ikke helt så kraftige bølger, som de første, der sejlede på ruten.

Det bliver spændende at se hvordan badegæster, lystfiskere, roere og jollesejlere tager imod Katexpress 1.

Redaktionen

Kilde: stiften.dk

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023