”Dræberbølger” vender måske tilbage

Med indsættelsen af Mols-Liniens nye meget store hurtigfærge Katexpress 1 kan badende, lystfiskere og folk i småbåde godt begynde at tage sig iagt. Bølgerne, den nye færge skaber vil være større, end man har været vant til med de mindre hurtigfærger.

”Jeg kan ikke sige, hvor mange procent det drejer sig om, men bølgerne vil blive en anelse større inde på stranden. Vi sejler langt ude fra kysten, og vores overfart er miljøgodkendt. Men det er klart, at der er lidt flere hestekræfter i den nye færge”, siger Mols-Liniens chefkaptajn Flemming Ejlersen til Aarhus Stiftstidende.

Da DSB-ejede Cat-Link, tilbage i sidste halvdel af 1990’erne indsatte de første katamaranfærger på Aarhus - Kalundborg ruten, skabte fartøjernes bølger en heftig debat, da børn var ved at blive trukket til havs, lystfiskere blev kastet omkuld og småbåde var ved at kæntre når færgerenes hækbølger nåede lavt vand. Bølgerne blev populært kaldt for ”Dræberbølgerne”.

Mols-Linien overtog i 1999 sejladsen på ruten og fartøjerne fik navnene: Mads Mols og Max Mols. Denne generation af hurtigfærger dannede dog ikke helt så kraftige bølger, som de første, der sejlede på ruten.

Det bliver spændende at se hvordan badegæster, lystfiskere, roere og jollesejlere tager imod Katexpress 1.

Redaktionen

Kilde: stiften.dk

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023