DONG skaffer igen penge til offshore

KORT NYT: DONG Energy har igen været ude at sælge en mindre del af det, der ikke har med selskabets offshore-forretning at gøre. Selskabet har solgt Horsens Kraftvarmeværk på Endelavevej i Horsens til de to fjernvarmeværker i Horsens og Dagnæs. Prisen er oplyst til 89 millioner kroner.

Horsens Kraftvarmeværk.

”Vi opnår flere fordele ved at købe kraftvarmeværket. Ikke mindst kan vi relativt hurtigt optimere driften af værket, og fordi omkostningerne samtidig bliver markant lavere, er der reelt håb om, at varmepriserne bliver lavere, end de ellers ville være blevet”, siger formanden for Dagnæs-Bækkelund Varmeværk, Jørgen Pommerencke.

Handlen er et led i DONGs planer om fremover at koncentrere sine investeringer indenfor Offshore. Det gælder både olie, gas og havvindmøller.

Salget giver samtidig håb om lavere varmepriser i lokalområdet, fordi omkostningerne bliver markant mindre, da omkostningerne kan reduceres, oplyser de nye ejere.

Kilde: Horsens Folkeblad

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023