DONG opfører to nye havmølleparker

DONG Energy har besluttet at opføre havmølleparkerne Gode Wind 1 og 2 i den tyske del af Nordsøen. Den samlede investering i opførelsen af parkerne vil være omkring 16,4 milliarder danske kroner.

"Investeringen i de 582 MW store Gode Wind-projekter bliver vores største nogensinde og vil konsolidere vores position som førende indenfor offshore vindenergi. Med opførelsen af parkerne i et område med gode vind- og bundforhold, relativt tæt ved kysten og i en klynge hvor vi kan høste synergier fra andre havmølleparker, er Gode Wind-projekterne en god business case for DONG Energy", siger koncerndirektør Samuel Leupold, som er ansvarlig for DONG Energy’s vindkraftaktiviteter.

Gode Wind 1 (330 MW) og 2 (252 MW) vil bestå af 97 vindmøller fra Siemens Wind Power, hver på 6,0 MW og med en 154 m rotor, med en samlet kapacitet på 582 MW.

Havmølleparkerne vil kunne levere CO2-fri strøm svarende til det årlige strømforbrug hos ca. 600.000 tyske husstande. DONG Energy har allerede sikret sig ubetinget bekræftelse på nettilslutning fra TSOen, TenneT, for Gode Wind 1 og 2.

DONG Energy vil modtage en fast pris pr. kWh produceret elektricitet de første 10 år af parkernes drift. Herefter vil DONG Energy få markedsprisen. Gode Wind-projekterne vil blive opført under det tyske Stauchungsmodell-støtteregime, som har til formål at støtte havmølleprojekter opført inden udgangen af 2017.

“Vi nærer stadig håb om, at den nye tyske regering inden længe vil fremlægge holdbare investeringsvilkår for perioden efter 2017. For en industri med projekter, der har en levetid på 30 år, er det helt afgørende at få skabt gennemsigtighed om investeringsvilkårene også for perioden efter 2017 for at gøre det muligt fortsat at udvikle og modne teknologien, reducere produktionsomkostningerne og yde et væsentligt bidrag til den tyske energiomstilling, Energiewende. Mere langsigtet sigtbarhed er ligeledes en forudsætning, hvis vi fortsat skal kunne tiltrække betydelig privat kapital fra pensionsfonde og kapitalforvaltere, som er parate til at investere i moderniseringen af det tyske energisystem,” siger Samuel Leupold.

Gode Wind 1 og 2 ligger ca. 45 km fra den tyske kyst i Nordsøen. De vil blive opført i umiddelbar forlængelse af Borkum Riffgrund 1-projektet, som DONG Energy opfører i øjeblikket. Når Gode Wind 1 og 2 er færdigopført, vil DONG Energy have opført ca. i alt 3,5 GW havvindmøller. DONG Energy’s mål er at have opført i alt 6,5 GW i 2020.

Opstart for offshore konstruktionen for Gode Wind-havmølleparkerne vil være i første halvdel af 2015, og havmølleparkerne forventes at være fuldt idriftsat i anden halvdel af 2016.

Kilde: DONG Energy

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle