Desmi-ejer sælger majoritet til kapitalfond

Ejeren af den nordjyske virksomhed Desmi, Henrik Sørensen, har solgt aktiemajoriteten i den knap 190 år gamle virksomhed, der producerer pumpesystemer og miljøudstyr, til den internationale kapitalfond One Equity Partners (OEP) for et ikke oplyst beløb.

Henrik Sørensen, ejerleder i Desmi. Arkivfoto..

“Det stod højt på vores agenda at finde en ny ejer, der ønsker at fortsætte vores vækststrategi inden for flow technology og udvide Desmi´s brand. Det er præcis hvad OEP ønsker, og jeg er glad for at kunne byde dem velkommen som ny ejer,” siger Henrik Sørensen.

Desmi beskæftiger næsten 1.000 medarbejdere i 20 lande verden over, og virksomhedens pumpesystemer er solgt til mere end 150 lande.

“Vi ser frem til l et stærkt partnerskab med CEO Henrik Sørensen og hans ledelses team,” udtaler Johann-Melchior von Peter, Senior Managing Director i OEP.

“Vi ser et betydeligt potentiale i forhold til at udnytte Desmi´s infrastruktur og omfattende værdikæde til at konsolidere en fragmenteret industri og gå ind i nye, attraktive forretningsområder” tilføjer han.

Henrik Sørensen forsøgte første gang at sælge Desmi i starten af 2020, men coronakrisen satte en midlertidig stopper for planen.

Dengang blev det vurderet, at et salg kunne indbringe ejerlederen op mod 3 mia. kr.

Kilde: Desmi.

Artikler

04.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten genoptager sejlads til Svalbard

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nedslidt færge får fem år mere

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Svitzer Australien indgår aftale med australske fagforeninger

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Translokation og dimission på Svendborg Søfartsskole

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Bunker One tankskib klar til at levere metanol

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nor-Shiping løber af stablen i næste uge

Copyright 2023