Den maritime industri er hårdt ramt

En ny rundspørge blandt Danmarks maritime virksomheder blandt Danske Maritimes medlemmer viser, at næsten halvdelen af dem enten har fyret eller hjemsendt medarbejdere under corona-krisen. Organisationens direktør kalder tallene “alarmerende”.

Adm. dir. Jenny Braat, Danske Maritime, kalder situationen for "alarmerende"..

I forhold til omsætning har hver femte maritim virksomhed mistet over halvdelen af deres omsætning, hver femte mellem ti og 30 pct. og kun hver fjerde virksomhed klarer sig igennem krisen uden foreløbigt at være berørt, viser Danske Maritimes undersøgelse.

Og det går hårdt ud over beskæftigelsen i branchen. Næsten halvdelen af virksomhederne har enten fyret eller hjemsendt medarbejdere, en femtedel regner med at måtte afskedige endnu flere, og mange er fortsat i tvivl.

Derfor ønsker Danske Maritime flere afbødende tiltag fra både Folketinget, kommunerne og EU-kommissionen.

“Der bliver kæmpet benhårdt i den maritime industri lige nu, og tallene er alarmerende. Vi har gennem SEA Europe råbt vagt i gevær – både på europæisk plan og i forhold til industrien i Danmark. Hjælpepakkerne har været en velkommen håndsrækning, men det er desværre ikke nok. Det offentlige skal også bruge sin egen store flåde af skibe til at skabe ordrer, og derudover skal der rent politisk knokles på for, at vores medarbejdere i industrien igen bliver i stand til at passe deres arbejde rundt i verden," siger Danske Maritimes adm. dir. Jenny Braat.

Hun peger i en pressemeddelelse på, at der blandt andet er brug for kunne corona-teste rejsende montører, da de ellers i flere lande ryger direkte i karantæne ved ankomst.

Af undersøgelsen fremgår det blandt andet også, at omkring hver femte virksomhed har sendt ansatte hjem med lønkompensation, at over hver fjerde har valgt at udskyde moms og B-skat, og at knap hver femte søger hjælp til at få dækket faste omkostninger.

Erhvervsministeriet forventer at kunne åbne for ansøgninger om hjælp til faste omkostninger onsdag 8. april. Og virksomhederne bør gå i gang med at forberede ansøgningerne allerede nu, da den kræver en revisorpåtegning.

”Det er vigtigt, at virksomhederne tager fat i en revisor og går i gang med at forberede deres ansøgninger allerede nu, hvis vi skal kunne få kompensationen for de faste omkostninger hurtigt ud til dem, når vi åbner for ansøgningerne i næste uge,” siger Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Relateret indhold

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

15.03.2024Maritimedanmark.dk

Underleverandør til M.A.R.S anklaget for ulovlig indkvartering

14.03.2024Maritimedanmark.dk

Så er det slut med Bladt Industries

13.03.2024Maritimedanmark.dk

Danske Maritime støtter øgede investeringer i forsvaret

13.03.2024Maritimedanmark.dk

DI hilser øgede forsvarsinvesteringer velkomne

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle